-25 dkg mascarpone
-2 tasak vaníliás cukor
-3 evőkanál rumaroma ( de el is hagyható)
-150 ml hideg feketekávé
-150 ml tejszín
-3 evőkanál porcukor
-poharanként 3-4 babapiskóta
-díszítéshez tortadara, vagy reszelt étcsoki
( én még rumos meggyet is szórtam a tetejére
A mascarponéhez keverd hozzá a rumaromát, a vaníliás cukrot, és adj hozzá fél deci hideg feketekávét
-. A tejszínt a 4 evőkanál porcukorral verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponés-kávés krémmel.
-Egy mélyebb tálkába öntsd a maradék kávét és áztasd puhára benne a 2-3 darabra tört babapiskótákat.
Az üvegpoharat béleld ki a piskótával, kanalazz rá 1-2 evőkanál krémet, majd jöhet még egy piskótaréteg, és a tetejére ismét krém. Kész is!
-A tiramisut kis időre tedd a hűtőbe! Fogyasztás előtt szórd meg reszelt étcsokival – ízesített étcsokival is finom.( én rumos meggyet is szórtam a tetejére )
Eloszor megfoztem a habot A tojasok feherjet felverertem kemeny habbnak Egy edenyben vizet forraltam, es amikor fott akkor kanallal beleszaggattam a habot, foztem 1-2 percet, uta...
Elkészítési idő: 1 ora◾️A csokoládét mikróban vagy vízgő felett felolvasztjuk. ◾️A tojásokat kettéválasztjuk. ◾️A sárgáját a cukorral és az olvasztott csokival simára keverjük, majd hozzáadjuk a naran...
Elkészítési idő: 30◾️A kekszet ledaráljuk egy késes aprítóban (aprító hiányában, egy sodrófa segítségével zúzzuk össze a kekszet). ◾️Hozzáadjuk a darált diót, a lekvárt és a narancshéjat. ▪️Ha ne...
Elkészítési idő: 30 perc