-25 dkg mascarpone
-2 tasak vaníliás cukor
-3 evőkanál rumaroma ( de el is hagyható)
-150 ml hideg feketekávé
-150 ml tejszín
-3 evőkanál porcukor
-poharanként 3-4 babapiskóta
-díszítéshez tortadara, vagy reszelt étcsoki
( én még rumos meggyet is szórtam a tetejére )
A mascarponéhez keverd hozzá a rumaromát, a vaníliás cukrot, és adj hozzá fél deci hideg feketekávét
-. A tejszínt a 4 evőkanál porcukorral verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponés-kávés krémmel.
-Egy mélyebb tálkába öntsd a maradék kávét és áztasd puhára benne a 2-3 darabra tört babapiskótákat.
Az üvegpoharat béleld ki a piskótával, kanalazz rá 1-2 evőkanál krémet, majd jöhet még egy piskótaréteg, és a tetejére ismét krém. Kész is!
-A tiramisut kis időre tedd a hűtőbe! Fogyasztás előtt szórd meg reszelt étcsokival – ízesített étcsokival is finom.( én rumos meggyet is szórtam a tetejére )
Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukrokkal, a csipet sóval és ha felforrt lehúzzuk a lángról. A tojásokat ketté választjuk, a tojássárgákat egy szűrő segítségével átpasszírozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat a nyírfacukorral/eritrittel és a vanília kivonattal habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat és a narancslevet. A száraz hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit leveles tésztát felhasználás előtt 2 órával kivettem a fagyasztóból. Téglalap alakúra nyújtottam, kb 3 mm vastagra. A kinyújtott tésztát 5×5 centis négyzetekre kell vágni...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű