-25 dkg mascarpone
-2 tasak vaníliás cukor
-3 evőkanál rumaroma ( de el is hagyható)
-150 ml hideg feketekávé
-150 ml tejszín
-3 evőkanál porcukor
-poharanként 3-4 babapiskóta
-díszítéshez tortadara, vagy reszelt étcsoki
( én még rumos meggyet is szórtam a tetejére
A mascarponéhez keverd hozzá a rumaromát, a vaníliás cukrot, és adj hozzá fél deci hideg feketekávét
-. A tejszínt a 4 evőkanál porcukorral verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponés-kávés krémmel.
-Egy mélyebb tálkába öntsd a maradék kávét és áztasd puhára benne a 2-3 darabra tört babapiskótákat.
Az üvegpoharat béleld ki a piskótával, kanalazz rá 1-2 evőkanál krémet, majd jöhet még egy piskótaréteg, és a tetejére ismét krém. Kész is!
-A tiramisut kis időre tedd a hűtőbe! Fogyasztás előtt szórd meg reszelt étcsokival – ízesített étcsokival is finom.( én rumos meggyet is szórtam a tetejére )
---Egy babapiskóta alját (nem a cukrozott felét) megkenjük kevés mogyorókrémmel és összeragasztjuk egy másik babapiskótával. --A babapiskóta szendvicset belemártjuk a tejbe, majd...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű◾️A kekszet ledaráljuk és összekeverjük a mákkal. ◾️Hozzáadjuk az édesítőt valamint a mascarponét és összekeverjük a masszát. ◾️Kb. diónyi golyókat formálunk belőle és 1 órára hű...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1.) Azalapanyagoktat összegyúrjuk, ha szükséges cseppnyi hideg tejet adhatunk hozzá. 2.) Rudacskákat formálunk és csokimázban megforgatjuk.
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Nehéz