-25 dkg mascarpone
-2 tasak vaníliás cukor
-3 evőkanál rumaroma ( de el is hagyható)
-150 ml hideg feketekávé
-150 ml tejszín
-3 evőkanál porcukor
-poharanként 3-4 babapiskóta
-díszítéshez tortadara, vagy reszelt étcsoki
( én még rumos meggyet is szórtam a tetejére
A mascarponéhez keverd hozzá a rumaromát, a vaníliás cukrot, és adj hozzá fél deci hideg feketekávét
-. A tejszínt a 4 evőkanál porcukorral verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponés-kávés krémmel.
-Egy mélyebb tálkába öntsd a maradék kávét és áztasd puhára benne a 2-3 darabra tört babapiskótákat.
Az üvegpoharat béleld ki a piskótával, kanalazz rá 1-2 evőkanál krémet, majd jöhet még egy piskótaréteg, és a tetejére ismét krém. Kész is!
-A tiramisut kis időre tedd a hűtőbe! Fogyasztás előtt szórd meg reszelt étcsokival – ízesített étcsokival is finom.( én rumos meggyet is szórtam a tetejére )
-Egy hőálló magas falú tálba kezdjük sorakoztatni. -alulra egy sor kávés cukros tejbe mártott kekszet teszünk -.. 3 csokis pudingot 9 dl .tejben 6 kanál cukorral megfőzzük -...
Elkészítési idő: 30◾️A tejben az édesítőszerrel megfőzzük a búzadarát majd kihűtjük. ◾️Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát. ◾️Ezután adjuk hozzá a túrót a grízhez majd a vaníliás cukrot és a reszel...
Elkészítési idő: 60 percA joghurtot, kefirt, cukrot, vaníliacukrot, és a zselatint egy lábasba felmelegítem. Forralni nem szabad! LEHŰTJÜK és beletesszük a felvert tejszínhabot, amivel összekeverjük. A...
Elkészítési idő: 2