20 dkg gyümölcs
3 pohár natúr joghurt
3 pohár kefir
12 csapott evőkanál kristálycukor
1 cs. vaníliacukor
1 cs. étkezési zselatin ( 20- 25 g vagyis 2 evőkanál )
4 dl habtejszín( ne főzőtejszínt vegyünk)
2 csomag babapiskóta
( a jó minőségű babapiskótát vegyük meg , mert egyébként sosem puhul meg )
A joghurtot, kefirt, cukrot, vaníliacukrot, és a zselatint egy lábasba felmelegítem. Forralni nem szabad!
LEHŰTJÜK és beletesszük a felvert tejszínhabot, amivel összekeverjük.
A tortaforma alját babapiskótával kibéleljük.
Erre gyümölcsöt rakunk, majd óvatosan - nehogy a babapiskóta felússzon a massza tetejére - ráöntjük a masszát.
A tetejét gyümölccsel díszítjük.
1 órára hűtőbe rakjuk, utána fogyasztható.
A torta legfinomabb friss eperrel, amit vékonyan felszeletelünk, vagy málnával amit egészben rakunk rá.
A kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja. A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. J...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojást a cukorral majd adjuk hozzá a tehéntúrót, a szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy b...
Elkészítési idő: 20-40 perc Nehézség: KönnyűAz olvasztott vajat hozzáadjuk a kekszhez, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, és hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet. Két doboz barackot jól lecs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz1. A kekszet összetörjük egy tálban. Ehhez nem szükséges darálnunk vagy gépbe raknunk, egyszerűen kézzel morzsoljuk össze, majd egy kisebb, vastagabb falú pohárral vagy a nyújtófa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű