- 500 ml tej
- 5 evőkanál búzadara vagy barna rizsdara
- 250 g túró
- 1 evőkanál zero vaníliás cukor
- édesítőszer (ízlés szerint)
- fél citrom reszelt héja
- zsemlemorzsa
◾️A tejben az édesítőszerrel megfőzzük a búzadarát majd kihűtjük.
◾️Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát.
◾️Ezután adjuk hozzá a túrót a grízhez majd a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is.
◾️Gombócokat formáljunk belőle majd forgassuk a zsemlemorzsába.
Eper öntettel vagy édesítős tejföllel tálaljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. -A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük és összedolgozzuk a rummal, porcukorral és a margarinnal. -A tésztát kettévesszük, vékonyra...
Elkészítési idő: 30Elkészítjük az instant vaníliakrémet. --A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. -- Felverjük a tejszínhabot és a krémhez k...
Elkészítési idő: 30