- 500 ml tej
- 5 evőkanál búzadara vagy barna rizsdara
- 250 g túró
- 1 evőkanál zero vaníliás cukor
- édesítőszer (ízlés szerint)
- fél citrom reszelt héja
- zsemlemorzsa
◾️A tejben az édesítőszerrel megfőzzük a búzadarát majd kihűtjük.
◾️Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát.
◾️Ezután adjuk hozzá a túrót a grízhez majd a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is.
◾️Gombócokat formáljunk belőle majd forgassuk a zsemlemorzsába.
Eper öntettel vagy édesítős tejföllel tálaljuk.
1 dl szörp, ha nincs akkor gyümölcslé és ahhoz egy fél evőkanál cukor, nekem szörp, ahhoz nem tettem cukrot, egy fél evőkanál, agar-agar, felteszem főni, folyamatosan kevergettem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket. A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1 tojásfehérjét kb. 30-35 dkg porcukorral gyurmázható állagúra kidolgozunk. (Lehet a masszát ízesíteni van.cukorral, pici ledarált kókuszreszelékkel, élelmiszer színezékkel megfe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű