- 1 l tej
- 8 tojás
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 150 g édesítő
- 2 csomag zero vanillin cukor
◾️A tojások fehérjét habbá verjük 50 g cukorral/édesítővel.
◾️Vizet forralunk, beleszaggatjuk és megfőzzük a galuskákat.
▪️Készíthetjük mikróban is: a víz helyett 1 percre mikróba tesszük a kiszaggatott habot.
◾️A tojások sárgáját a 100 g édesítővel, a liszttel és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
◾️Ezután felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük.
◾️A habgaluska készítésének van még egy egyszerűbb módja.
▪️A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral. 1,5 l vizet forralunk és körkörös mozdulatokkal, óvatosan a habgaluskára öntjük.
▪️2-3 percet várunk, amíg a tojásfehérje megfő.
▪️Ezután kiszaggatjuk és már tálalhatjuk is.
Én fahéjjal megszórva tálalom.
A fehér csokis-áfonyás sajttortának először elkészítjük a alapját. A kekszet ledaráljuk, beletesszük az olvasztott vajat és összegyúrjuk majd egy kapcsos tortaformába (vagy tálcára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vajat, a kakaóport és a negyedannyi édesítőt egy lábasban összeolvasztjuk. A lábast félrehúzzuk a tűzről és a tojásokat egyenként, gyors keverés mellett hozzáadjuk. Az így kapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A kekszet, a margarinnal, a tejjel és a cukorral összegyúrjuk és egy tepsibe egyengetjük. ◾️A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. ◾️A tejszínt habbá verjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű