- 1 l tej
- 8 tojás
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 150 g édesítő
- 2 csomag zero vanillin cukor
◾️A tojások fehérjét habbá verjük 50 g cukorral/édesítővel.
◾️Vizet forralunk, beleszaggatjuk és megfőzzük a galuskákat.
▪️Készíthetjük mikróban is: a víz helyett 1 percre mikróba tesszük a kiszaggatott habot.
◾️A tojások sárgáját a 100 g édesítővel, a liszttel és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
◾️Ezután felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük.
◾️A habgaluska készítésének van még egy egyszerűbb módja.
▪️A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral. 1,5 l vizet forralunk és körkörös mozdulatokkal, óvatosan a habgaluskára öntjük.
▪️2-3 percet várunk, amíg a tojásfehérje megfő.
▪️Ezután kiszaggatjuk, és már tálalhatjuk is.
Én fahéjjal megszórva tálalom.
Kibélelünk egy formát (20x20), vagy akár jégkrémes dobozt folpackkal vagy sütőpapírral (mindkettő alkalmas a célra). Illetve ha hengerformát szeretnénk, akkor előkészítünk egy habz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet porrá őröljük. Az olvasztott vajja elkeverve a kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hüttbe rakjuk. A mascarponet a citromhéjjal és a porcukorral elkeverjük, a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokit gőz fölött a kókuszolajjal megolvasztjuk. A gesztenyemasszát összetörjük és a rumaromával összekeverjük. A masszával összekeverjük a csokit egy pár percig konyhai robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű