- 1 l tej
- 8 tojás
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 150 g édesítő
- 2 csomag zero vanillin cukor
◾️A tojások fehérjét habbá verjük 50 g cukorral/édesítővel.
◾️Vizet forralunk, beleszaggatjuk és megfőzzük a galuskákat.
▪️Készíthetjük mikróban is: a víz helyett 1 percre mikróba tesszük a kiszaggatott habot.
◾️A tojások sárgáját a 100 g édesítővel, a liszttel és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
◾️Ezután felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük.
◾️A habgaluska készítésének van még egy egyszerűbb módja.
▪️A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral. 1,5 l vizet forralunk és körkörös mozdulatokkal, óvatosan a habgaluskára öntjük.
▪️2-3 percet várunk, amíg a tojásfehérje megfő.
▪️Ezután kiszaggatjuk és már tálalhatjuk is.
Én fahéjjal megszórva tálalom.
A túróból, vajból, porcukorból és vaníliacukorból elkészítjük a tölteléket. (ha a krém nem állna össze, tejfölt vagy akár pudingot is adhatunk hozzá) Recept elkészítése Háztartási...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1.) Azalapanyagoktat összegyúrjuk, ha szükséges cseppnyi hideg tejet adhatunk hozzá. 2.) Rudacskákat formálunk és csokimázban megforgatjuk.
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: NehézAz ostyát összetörőm, egy nagy tálba teszem. A kenyérsütőformát kibélelem fóliával. A cukrot, 1 kk sót, vajat és a tojásokat egy lábosba teszem, amennyire lehet, elkeverem. E...
Elkészítési idő: 20 perc+ pihen. Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat (a gyümölcsöt megpucolva és feldarabolva) tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk össze jó alaposan! 2. Frissen tálaljuk: erdei gyümölccsel, tört dióval, kókusztejszínb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű