Panna cotta hozzávalói:
- 2x 300 ml tejszín
- 2x 3 g zselatin
- 2x 30 g édesítőszer
- 2x fél csomag zero vanillin cukor
Barackos zselé hozzávalói:
- 2x 70 g sárgabarack
- 2x 25 ml cukormentes mangó-maracuja szörp
- 2x 50 ml víz
- 2x 7 g zselatin
◾️300 ml tejszínhez adunk 3 g zselatint, 30 g édesítőszert és fél csomag zero vanillin cukrot.
◾️Összemelegítjük, de nem forraljuk.
◾️4 kisebb tálban vagy pohárban egyenlően elosztjuk, és hűtőbe téve megvárjuk, amíg megdermed (kb. 45 perc).
◾️A barackot apró kockákra vágjuk.
◾️Hozzáadjuk a szörpöt, a vizet és a zselatint majd összemelegítjük.
◾️A megdermedt panna cotta tetején egyenlően elosztjuk és hűtőbe tesszük, amíg a zselé is megdermed.
◾️Ezután még egyszer megismételjük a panna cotta és a gyümölcszselé réteget is.
◾️Minden esetben várjuk meg a dermedést és csak utána tegyük rá a következő réteget.
elkészítés Mind a 2 féle pudingot külön-külön megfőzzük, a csomagoláson lévő utasítás szerint a cukorral és a tejjel. Egy üvegedénybe lefektetjük a babapiskóták felét,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint mérjük ki egy lábasba, meg a két fajta cukrot adjuk hozzá a tejet meg a meggylét is össze melegítjük.Én egy 350 g üveges meggynek használtam a levét meg a magozott megg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az alaphoz a hozzávalókat egy tálba mérjük, összekeverjük, gyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt (kb. 20×20 cm-es) tálcára / tepsibe simítjuk. 2. A gesztenyés réteghez a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet daráld le, vagy törd meg jól, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes, kevés cukrot is szórhatsz hozzá. Alaposan dolgozd össze, majd nyomkodd egy sütőpapírra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű