Panna cotta hozzávalói:
- 2x 300 ml tejszín
- 2x 3 g zselatin
- 2x 30 g édesítőszer
- 2x fél csomag zero vanillin cukor
Barackos zselé hozzávalói:
- 2x 70 g sárgabarack
- 2x 25 ml cukormentes mangó-maracuja szörp
- 2x 50 ml víz
- 2x 7 g zselatin
◾️300 ml tejszínhez adunk 3 g zselatint, 30 g édesítőszert és fél csomag zero vanillin cukrot.
◾️Összemelegítjük, de nem forraljuk.
◾️4 kisebb tálban vagy pohárban egyenlően elosztjuk, és hűtőbe téve megvárjuk, amíg megdermed (kb. 45 perc).
◾️A barackot apró kockákra vágjuk.
◾️Hozzáadjuk a szörpöt, a vizet és a zselatint majd összemelegítjük.
◾️A megdermedt panna cotta tetején egyenlően elosztjuk és hűtőbe tesszük, amíg a zselé is megdermed.
◾️Ezután még egyszer megismételjük a panna cotta és a gyümölcszselé réteget is.
◾️Minden esetben várjuk meg a dermedést és csak utána tegyük rá a következő réteget.
A darált kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport és a tejet összegyúrjuk, és az így kapott tésztát tepsibe egyengetjük. A krémhez a túrót a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÁztasd, majd csepegtesd le a datolyát (vagy mazsolát), és konyhai robotgéppel turmixold össze a többi hozzávalóval, ebből lesz a tészta. Miután jól összeállt a tésztád, nyomkodd b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet és a diót egy tálba mérjük és hozzáadunk kb. 12 kdg sárgabarack lekvárt. Kézzel összegyúrjuk, majd fokozatosan adunk még hozzá lekvárt – annyit, amennyivel szépen...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű