Hozzávalók
Alap:
300 g kakaós töltött keksz
100 g olvasztott vaj
Töltelék:
250 ml habtejszín
200 g étcsokoládé
80 g kakaós töltött keksz
Az egész kekszeket alaposan ledaráljuk, majd olvasztott vajat adunk hozzá és szép sima masszává dolgozzuk.A masszát egy kisméretű kb. 16 cm tortaforma aljára nyomkodjuk és egy órát hűtőben pihentetjük.Közben elkészítjük a csokoládés muss réteget, amihez a habtejszínt felforraljuk és a darabokra tört étcsokoládét hozzáadva szépen felolvasztjuk. Szobahőmérsékletre hűtjük.A kihűlt réteget a megdermedt kekszalapra öntjük, és megbolondítjuk egy kis egészben hagyott, kicsit tördelt keksz darabokkal. Hűtőbe tesszük megdermedni.A megdermedt tortánkat szeleteljük és tálaljuk!
A kekszet összetörjük és a lap többi hozzávalójával együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor elkészült lekapcsolható oldalú sütőformába helyezzük. A túrót é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszint felmelegítem majdnem forrásig és belekeverem a darált diót és édesítem. Addig keverem, amíg jól megszívja magát a tejszínnel a dió. Amikor már kész akkor leveszem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaóport, vaníliás cukrot, kristálycukrot, búzadarát simára keverjük a tejjel, majd alacsony lángon összefőzzük folyamatosan kevergetve (kb. 10 percig főzzük). Amikor már kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz