Hozzávalók
Alap:
300 g kakaós töltött keksz
100 g olvasztott vaj
Töltelék:
250 ml habtejszín
200 g étcsokoládé
80 g kakaós töltött keksz
Az egész kekszeket alaposan ledaráljuk, majd olvasztott vajat adunk hozzá és szép sima masszává dolgozzuk.A masszát egy kisméretű kb. 16 cm tortaforma aljára nyomkodjuk és egy órát hűtőben pihentetjük.Közben elkészítjük a csokoládés muss réteget, amihez a habtejszínt felforraljuk és a darabokra tört étcsokoládét hozzáadva szépen felolvasztjuk. Szobahőmérsékletre hűtjük.A kihűlt réteget a megdermedt kekszalapra öntjük, és megbolondítjuk egy kis egészben hagyott, kicsit tördelt keksz darabokkal. Hűtőbe tesszük megdermedni.A megdermedt tortánkat szeleteljük és tálaljuk!
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2dl vízben. A Pudingport elkeverjük 2,5dl vízben és az almára öntjük.Sűrűsödésig fő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAlulra a kukoricapelyhes,csokis,margarinos massza.Kevés joghurttal eldolgozzuk a zselatint,majd ha beázott a felmelegített többi joghurthoz adni és összekeverni a cukros gyümölccse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKibélelünk egy formát (20x20), vagy akár jégkrémes dobozt folpackkal vagy sütőpapírral (mindkettő alkalmas a célra). Illetve ha hengerformát szeretnénk, akkor előkészítünk egy habz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkeksztekercs elkészítéséhez összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrjuk annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű