Hozzávalók
Alap:
300 g kakaós töltött keksz
100 g olvasztott vaj
Töltelék:
250 ml habtejszín
200 g étcsokoládé
80 g kakaós töltött keksz
Az egész kekszeket alaposan ledaráljuk, majd olvasztott vajat adunk hozzá és szép sima masszává dolgozzuk.A masszát egy kisméretű kb. 16 cm tortaforma aljára nyomkodjuk és egy órát hűtőben pihentetjük.Közben elkészítjük a csokoládés muss réteget, amihez a habtejszínt felforraljuk és a darabokra tört étcsokoládét hozzáadva szépen felolvasztjuk. Szobahőmérsékletre hűtjük.A kihűlt réteget a megdermedt kekszalapra öntjük, és megbolondítjuk egy kis egészben hagyott, kicsit tördelt keksz darabokkal. Hűtőbe tesszük megdermedni.A megdermedt tortánkat szeleteljük és tálaljuk!
először a krémet készítettem el. Sűrű tejbegrízt főztem, majd amikor már langyosra hűlt apránként hozzákevertem a margarint. Egy tortakeretet beállítottam 20x30 centisre, aljába s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg, reszeljük le. A hozzávalókat - a meggy kivételével - gyúrjuk össze. Pihentessük negyed órát a masszát, majd készítsünk belőle golyókat. Ha kicsit száraznak t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik tejfölhöz kb. 5 ek cukrot és a vaníliás cukrot, a másik tejfölhöz 7 ek cukrot és az átszitált kakaót keverjük. Egy kisebb tepsi aljára egy sor kekszet rakunk, ráöntjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézHa nem elég lágy akkor még dzsemet tegyünk hozzá. A formázásnál a képzelet szab határokat. Golyókat formázunk és lecsorgatjuk csokival vagy kinyújtjuk, felkockázzuk és c...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű