Hozzávalók
Alap:
300 g kakaós töltött keksz
100 g olvasztott vaj
Töltelék:
250 ml habtejszín
200 g étcsokoládé
80 g kakaós töltött keksz
Az egész kekszeket alaposan ledaráljuk, majd olvasztott vajat adunk hozzá és szép sima masszává dolgozzuk.A masszát egy kisméretű kb. 16 cm tortaforma aljára nyomkodjuk és egy órát hűtőben pihentetjük.Közben elkészítjük a csokoládés muss réteget, amihez a habtejszínt felforraljuk és a darabokra tört étcsokoládét hozzáadva szépen felolvasztjuk. Szobahőmérsékletre hűtjük.A kihűlt réteget a megdermedt kekszalapra öntjük, és megbolondítjuk egy kis egészben hagyott, kicsit tördelt keksz darabokkal. Hűtőbe tesszük megdermedni.A megdermedt tortánkat szeleteljük és tálaljuk!
◾️A tejet, az édesítőt, a kakaóport és a margarint sűrű sziruppá főzzük. ◾️A kekszet egy tálban összetördeljük (de ne daráljuk), majd hozzáadjuk a diót és a rumot/rumaromát. ◾️Ha...
Elkészítési idő: 30 perc◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk és vizes kézzel golyókat formázunk belőle (kb. dió nagyságúakat). ◾️A darált kekszet és a fűszert összekeverjük és beleforgatjuk a gombócokat. ◾...
Elkészítési idő: 30 perc