50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej
a krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
A mandula és a csokibevonó kivételével az összetevőket összegyúrjuk, majd golyókat formálunk belőle. A csokibevonót a doboz leírásnak megfelelően 5 percig forrásban lévő vízben...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: NehézA dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA búzadarát a porcukorral és a kakaóporral összekeverjük.1l tejjel sűrűre főzzük,majd az étcsokit is hozzá keverjük és addig főzzük amíg a csoki el nem olvad.Vizes tepsibe öntjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször a krémet készítsük el: 100 gramm vajat egy magas falú lábasban olvasszunk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre, miközben öntsük fel az 1 liter tejjel. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű