- 300 ml tej
- 50 g 1:4 édesítő
- 40 g kakaópor
- 200 g margarin
- 500 g cukormentes keksz
- 200 g darált dió
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
◾️A tejet, az édesítőt, a kakaóport és a margarint sűrű sziruppá főzzük.
◾️A kekszet egy tálban összetördeljük (de ne daráljuk), majd hozzáadjuk a diót és a rumot/rumaromát.
◾️Ha kicsit hűlt a szirup, ráöntjük a kekszre és óvatosan összekeverjük.
◾️Két őzgerincformát folpackkal kibélelünk és egyenlően elosztjuk bennük a masszát.
◾️Pár órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából és a gerincek mentén felszeleteljük.
Egy kisebb sütőformába teszünk egy sor kekszet, szorosan egymás mellé. A habtejszínt felverjük, a tejfölt és a joghurtot hozzákeverjük. A cukorral és a citromhéjjal ízesítjük. A zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóták felét tejben megmártjuk és szorosan lerakjuk egy 20*10-es folpackkal bélelt formába. A pudingotmegfőzzük a cukros tejben és kihütjük. A formába öntjük. Tegyük fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a lekvárral, a vízzel, az aromával (és a mazsolával, ha szeretnénk használni) elkezdjük főzni. Mehet bele a kakaópor. Belekeverjük a kekszet is, majd golyókat formázun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű