- 300 ml tej
- 50 g 1:4 édesítő
- 40 g kakaópor
- 200 g margarin
- 500 g cukormentes keksz
- 200 g darált dió
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
◾️A tejet, az édesítőt, a kakaóport és a margarint sűrű sziruppá főzzük.
◾️A kekszet egy tálban összetördeljük (de ne daráljuk), majd hozzáadjuk a diót és a rumot/rumaromát.
◾️Ha kicsit hűlt a szirup, ráöntjük a kekszre és óvatosan összekeverjük.
◾️Két őzgerincformát folpackkal kibélelünk és egyenlően elosztjuk bennük a masszát.
◾️Pár órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából és a gerincek mentén felszeleteljük.
◾️A zselatint a vízbe beáztatjuk és megduzzasztjuk. ◾️A tejet felmelegítjük. ◾️A tojássárgáját a cukorral/édesítővel kikeverjük. ◾️Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejhez...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesEgy őzgerincformát kenjünk ki pár helyen vajjal ( jobban tapad a folpack ) és béleljük ki fóliával. - Kevés tejben keverjük el a zselatint, melegítsük össze , majd hűtsük ki. - A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA babapiskótát daráljuk le ,majd gyúrunk hozzá a gesztenyemasszát,a lekvárt, a tejet és a rumot. Folpackkal kibélelt magas tepsibe egyenletesen lapogassuk el a masszát. A tejből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 tojásfehérjét kb. 30-35 dkg porcukorral gyurmázható állagúra kidolgozunk. (Lehet a masszát ízesíteni van.cukorral, pici ledarált kókuszreszelékkel, élelmiszer színezékkel megfe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz