--600 ml tej
- 2 csomag Aranka krém vaníliás pudingpor ( vagy bármely más hidegen elkészíthető vanília ízű pudingpor )
- 2 dl habtejszín ( Hulala )
- 2 vaníliás cukor
- 150 g kókuszreszelék
- 0,5 kg háztartási keksz
Hideg tejben elkeverjük a 2 csomag pudingport
- ha jó sűrű félretesszük
-felverjük a tejszínt majd a két krémet összekeverjük
- belekeverjük a kókuszreszeléket +a vaníliás cukrot
--A krémet 3 részre osztjuk.
---Egy mély, 24*34 cm-es tepsi alját háztartási keksszel kibéleljük vagy süti keretet használunk.
- Rákanalazzuk a krém harmadát, erre kerül még egy réteg keksz, még egy réteg krém, ismét keksz, majd az utolsó adag krém.
--Egy kevés kókuszreszeléket megpirítunk száraz serpenyőben, ezzel szórjuk meg a desszertet.
Hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy éjszakára
Egy lábosba tegyük bele a kakaót, a cukrot, a tejet és a vajat, alacsony lángon addig melegítsük, amíg a vaj el nem olvad. Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a diót, a rumaromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet por állagúra törjük vagy daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a kakaót, a porcukrot, végül pedig kis adagokban beledolgozzuk a kávét. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd a vajj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesEgy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket. 3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb 5 perc alatt megpároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű