- 500 g darált cukormentes, teljes kiőrlésű keksz
- 62 g 1:4 por édesítő
- 5 teáskanál kakaópor
- 100 g vaj(!!)
- kb. 30 cl rum vagy rumaroma
- kb. 350 ml tej
- pici só
A töltelék hozzávalói:
- 200 g vaj(!!)
- 62 g 1:4 por édesítő
- 150 g kókuszreszelék
- 100 ml tej
◾️A por édesítőt a keksszel és a kakaóporral összekeverjük.
◾️Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és összemorzsoljuk.
◾️Mehet bele a tej is, de ne egyszerre tegyük bele, csak fokozatosan. Az a lényeg, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.
◾️Végül tegyük bele a rumot is.
◾️A töltelékhez az alapanyagokat összedolgozzuk jó krémesre.
◾️A tésztát kinyújtjuk egy folpackon. (Kinyújthatjuk egy nagy lappá vagy elfelezhetjük és csinálhatunk két kisebb lapot is.)
◾️A krémmel egyenletesen megkenjük a tésztát és a fólia segítségével feltekerjük.
◾️Tegyük hűtőbe kb. 1,5-2 órára.
◾️Ezután vegyük ki és hempergessük meg kókuszreszelékben.
◾️Hidegen szeleteljük.
Vizes késsel szeleteljük.
Egy (lehetőleg) szögletes jénaiba vagy más edénybe lerakunk egy réteg kekszet szorosan egymás mellé, kitöltve az edény alját. (ezért jó, ha negyszögletesek a kekszek) Erre ráöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA turót és a vaniliás cukrot a margarinal robottal jól kikavarni, a zselatinhoz hozzá keverni a cukrot majd apránként hozzá adagolni a tejet és felfözni. Még langyosan a margari...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban melegítsük fel a sűrített tejet és a kakaóport, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha besűrűsödött, keverjük bele a vajat. Öntsük bele egy folpackkal kibélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű