- 230 g eper
- 200 g cukormentes fehér csoki
- 200 ml tejszín + 3 evőkanál
- 5 g étkezési keményítő
- 3 db lapzselatin
?Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját.
?Turmix géppel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne.
?A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon.
?Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt és csomómentesen elkeverjük.
?Az eper pürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban (nem szabad forralni) és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük, majd a csokit is beletesszük és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve. NEM szabad túl forróra melegíteni.
?Amikor a csoki felolvadt a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk gyors mozdulatokkal belekeverjük.
?A 200 ml tejszínhabot kemény habbá verjük és apránként összekeverjük az epres folyadékkal. Ekkor már nem melegítjük, a habot kanalanként adjuk hozzá és keverjük el.
?Kis tálakban, kelyhekben tálaljuk.
1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba. A tál vagy tepsi aljára kirakunk egy sor babapiskótát. A vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel csomómentesre keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral és a citrusok reszelt héjával simára keverjük. A mákot ledaráljuk, majd a kekszmorzsával, a porcukorral és a vaníliás cukorral elvegyítjük. A vajjal, a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű