- 230 g eper
- 200 g cukormentes fehér csoki
- 200 ml tejszín + 3 evőkanál
- 5 g étkezési keményítő
- 3 db lapzselatin
- édesítőszer ízlés szerint
◾️Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját.
◾️Turmixgéppel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne.
◾️A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon.
◾️Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt és csomómentesen elkeverjük.
◾️Az eper pürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban (nem szabad forralni) és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük majd a csokit is beletesszük és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve.
▪️NEM szabad túl forróra melegíteni.
◾️Amikor a csoki felolvadt a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk, és gyors mozdulatokkal belekeverjük.
◾️A 200 ml tejszínhabot kemény habbá verjük (ha nem édes a hab, akkor ízlés szerint adunk hozzá édesítőt) és apránként összekeverjük az epres folyadékkal.
◾️Ekkor már nem melegítjük, a habot kanalanként adjuk hozzá és keverjük el.
◾️A mousse-t poharakba töltjük és 1-2 órára hűtőbe helyezzük.
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal jól kikevert porcukrot Ha összeállt a tészta kétfelé...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűFelfőzzük a cukrot, tojást, mézet, kakaót. A vége felé belekeverjük a darált diót, és a tűzről levéve a vajat is. Felfőzzük a mázat, főzést követően ízesítjük a rummal. Megtöltj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kekszet a többi alapanyaggal összedolgozzuk. A felengedett gesztenye masszát villával összetörjük és a többi alapanyaggal összekeverem. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk és ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes--előbb a cukrot öntjük egy lábasba és feltesszük főzni a 2 egész tojással ...kevergetjük ---nem kell sokáig főzni.. ---a tűzről- levéve bele keverjük a Rama margarint -miután e...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű