500 g darált hús amelyet sózunk, borsozunk,
1 kg burgonya,
200-300 g koktélparadicsom,
2 db tojás,
1 db nagyobb hagyma,
1 db répa,
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál gríz,
5 evőkanál majonéz
2 kiskanál mustár,
só,
bors ízlés szerint,
egy kisebb köteg zöld kapor,
olaj.
--Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát majd hagyjuk kihűlni a megdinsztel zöldségeket.
A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le.
--Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is.
A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze.
A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle.
Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva.
Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a koktél paradicsomot.
Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak és a teteje szépen megpirul, ha elkészült melegen tálaljuk, jó étvágyat!
A kiolvasztott szalonna kockákkal együtt megpirítjuk a karikára vágott zöldhagymát is, fűszerezzük, majd vízzel felengedve 5 percig főzzük. A kockára vágott burgonyát olajban pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet a tálba szitáljuk ,a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.A sót a liszttel elkeverjük, a mélyedésbe keverjük az olajat és a felfuttatott élesztőt. 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna zsírját kiolvasztom, a pörcöt kiveszem, a zsíron a hagymát megpirítom, majd ezt is kiveszem. A körmöt/húst megpirítom, visszarakom a hagymát és a pörcöt, hozzáadom a pac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű