500 g darált hús amelyet sózunk, borsozunk,
1 kg burgonya,
200-300 g koktélparadicsom,
2 db tojás,
1 db nagyobb hagyma,
1 db répa,
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál gríz,
5 evőkanál majonéz
2 kiskanál mustár,
só,
bors ízlés szerint,
egy kisebb köteg zöld kapor,
olaj.
--Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát majd hagyjuk kihűlni a megdinsztel zöldségeket.
A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le.
--Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is.
A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze.
A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle.
Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva.
Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a koktél paradicsomot.
Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak és a teteje szépen megpirul, ha elkészült melegen tálaljuk, jó étvágyat!
1. Az olajon egy serpenyőben lepirítjuk a kicsumázott, nagyobb darabokra vágott paprikát. Ha már megbarnult egy kicsit a héja, rádobjuk a finomra vágott hagymát. Ha egy kicsit össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a tenger gyümölcseit és csöpögtessük le. Egy apróra vágott fokhagymagerezdet, 3 kanál olívaolajat, kakukkfüvet, sót, borsot keverjünk össze, és öntsük a sütőedényben fel...
Elkészítési idő: kb 45 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeltem és kicsit hagytam állni, hogy levet eresszen. Majd konyharuhába tettem és jól kicsavartam. Mindent összekevertem, annyi sajtot tettem bele, hogy ne legyen fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockákra vágott padlizsánt olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy padlizsánhoz egy tojást ütünk rá. A kitisztított, félbe vágott paprikákba töltjük. Egy kanál tejföllel me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű