-2 Tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 csapott ek cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre reszelt alma (1 nagyobb vagy 2 kisebb darab
A bögre 2,5 dl méretű.
--A tojásokat kettéválasztjuk. .
-A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk.
--Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
-Beleforgatjuk a lereszelt almát (KICSAVARNI NEM SZÜKSÉGES). Egy serpenyőbe 1 evőkanál olajat felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük
-. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
--Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában.
--Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni
.Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, nutellával-
-ebből az adagból 18 db palacsinta lett
Azért is jók ezek a receptek, mert tetszés, ízlés, lehetőség szerint variálhatók. Nemcsak a rá- és belekerülő gyümölcsök szempontjából, de anélkül is készíthető, citromlével és héj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Forró, bő olajba szaggatunk nokedliszagatóval, kis merőkanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozom és ha nagyon savanyú, akkor 1-2 kanál cukrot is teszek rá, majd hagyom állni amíg elkészítem a tésztát. A tojásokat szétválasztom, és felverem először tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. Fontos: Ne verj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű