-1 kg liszt
-1/2 liter langyos tej
-2 csapott teáskanál só
-1 teáskanál cukor
-1 kocka 5 dkg élesztő
-1/2 dl olaj
-10 dkg olvasztott vaj
-A Kifli tetejére
-tojássárgája
-reszelt sajt
szezámmag
-(valamilyen kemény lekvár )
az élesztőt langyos tejben felfutatjuk
-edénybe szitáljuk a lisztet
-bele a felfutatott élesztőt
-adagoljuk a langyos tejet,sót,olajat
addig dolgozzuk amig elválik az edény falától
-a tészta jó puha kell hogy legyen ,...ha kemény még adunk hozzá kevés langyos tejet
-letakarva duplájára kelesztjük
-aztán kiborítjuk lisztezett gyúródeszkára
- téglalap alakura nyújtjuk
-Megkenjük az olvasztott vajjal
-hajtogatjuk
-jobbról ,balra.fentről lefelé.lentről felfelé
-1/4 óráig letakrva pihentetjük
-ezt megismételjük még 3x( vagyis összesen 4x)
-minden alkalommal megkenjük az olvasztott vajjal
-utoljára kinyútjuk 3 mm vastagra ( én 4 részre osztottam ) kör alakura de aki akarja lehet tégllapra is nyújtani ,háromszögekre vágni ,feltekerni
-a vastagabbik részével kezdjük a feltekerést
-megkenjük a tetejét tojássárgájával
-megszórjuk reszelt sajttal.,szezámmaggal.
-( én egy részt megtöltöttem lekvárral )
-előmelegitett sütőben szép pirosra sütjük 220-230 foknál
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselőször a margarint elmorzsolni a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrni, 1 órát hűteni, majd nyújtani és rudakat készíteni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű