1,5 kg sárgarépa
-2 kg alma
-2 citrom
-2 nagy narancs
-750 g cukor
késhegynyi borkén + késhegynyi natrium benzoat( A Tartósitót ki is lehet hagyni ha rövid időn belül fogyasztjuk !!!!!
-kiskanál citromsava ( citromsó)
z almát megpucoljuk ,magházat kivágjuk,nagyobb szeletekre vágjuk és rögtön citromsavas vizbe dobjuk hogy ne barnuljon meg
-a répát szintén megpucoljuk , majd felkarikázzuk
-külön -külön lábosba feltesszük főni annyi vizzel mind a kettőt, hogy bőven lépje be a víz
-milor puha minkettőt botmixerrel pürésitjük majd összeöntjük
-hozzáadjuk a cukrot ,citromsavat + a kipréselt cirtom és a kipréselt narancsok levét + a borként + a nartium benzoatot ....A Tartósitót ki is lehet hagyni ha rövid időn belül fogyasztjuk !!!!
-ha még szükséges pótolhatjuk a cukrot vagy a citromsavat
hagyjuk egyett rottyanni majd üvegekbe töltjük
-lehet melegdunsztba tenni vagy egyenesen a polcra a kamrába
Nekem ebből a mennyiségből 5,5 liter rostos ital lett
Egy edényben melegítsd forralásig a vizet a cukorral, majd forrald 5 percig és hűtsd le szobahőmérsékletre. Tedd hozzá a leveket és a héjakat. Rakd mélyhűtőbe 3-4 órára és keverges...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Öntsük bele a cukrot a meleg, illetve forrásban lévő vízbe úgy, hogy közben kevergetjük (hogy a cukor ne üljön le az edény aljára), egészen addig, amíg teljesen feloldódik....
Elkészítési idő: 1 hét Nehézség: KönnyűA ribizlit megmossuk, leszemezzük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a pálinkát. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Utána átszűrjük és üvegekbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A céklát és a kisebb darabokra vágott almát mézzel, citromlével és a vízzel alaposan összeturmixoljuk. Kellemes, értékes ital elsősorban reggelire, de a nap bármely időszakáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű