2 dl + 1,5 dl víz
10 dkg őrölt kávé
40 dkg cukor
1 vaníliarúd
4 dl vodka vagy ízlés szerint
2 dl vizet és 10 dkg őrölt kávét felteszünk együtt a tűzre. Amikor felforr, egy kanállal visszakeverjük, majd újraforraljuk - ezt összesen háromszor tesszük meg. Amikor utoljára felforr a sűrű kávénk, levesszük a tűzről.
A kávéval egyidőben cukorszirupot készítünk. Ehhez cukrot és 1,5 dl vizet felteszünk egy edényben forralni. A vaníliarudat felhasítjuk, magjait kikaparjuk. A kikapart magokat az üres vaníliahüvellyel együtt hozzáadjuk a cukros vízhez, felforraljuk és sziruppá főzzük. Közepes tűzön, a forrástól számított kb. 10-15 perc alatt már elég sűrű szirupot kapunk.
A szirupot és a kávét összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Amikor már szobahőmérsékletűre hűlt az édes, zaccos kávénk, hozzáadjuk az alkoholt, majd az egész keveréket üveg(ek)be töltjük (a vaníliahüvellyel együtt), és 2 napig érleljük. Nem szükséges hűtőbe tenni, a kamrapolc tökéletesen megfelel a célra.
2 nap után sűrű szövésű anyagon átszűrjük egy jól záródó üvegbe. A kész likőrt ekkor nyugodtan hígíthatjuk még további alkohol hozzáadásával, hogy a számunkra minél tökéletesebb ízt érjük el. Hűtőszekrényben tartjuk, mielőtt poharakba töltenénk, rázzuk össze az üvegben. Azonnal fogyasztható, de ha hagyjuk még néhány napig állni, nem fogjuk megbánni.
TIPP: ha szeretjük, a vodka egy részét cseréljük rumra, kellemes a kávéval.
2 dl vizet és 10 dkg őrölt kávét felteszünk együtt a tűzre. Amikor felforr, egy kanállal visszakeverjük, majd újraforraljuk - ezt összesen háromszor tesszük meg. Amikor utoljára felforr a sűrű kávénk, levesszük a tűzről.
A kávéval egyidőben cukorszirupot készítünk. Ehhez cukrot és 1,5 dl vizet felteszünk egy edényben forralni. A vaníliarudat felhasítjuk, magjait kikaparjuk. A kikapart magokat az üres vaníliahüvellyel együtt hozzáadjuk a cukros vízhez, felforraljuk és sziruppá főzzük. Közepes tűzön, a forrástól számított kb. 10-15 perc alatt már elég sűrű szirupot kapunk.
A szirupot és a kávét összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Amikor már szobahőmérsékletűre hűlt az édes, zaccos kávénk, hozzáadjuk az alkoholt, majd az egész keveréket üveg(ek)be töltjük (a vaníliahüvellyel együtt), és 2 napig érleljük. Nem szükséges hűtőbe tenni, a kamrapolc tökéletesen megfelel a célra.
2 nap után sűrű szövésű anyagon átszűrjük egy jól záródó üvegbe. A kész likőrt ekkor nyugodtan hígíthatjuk még további alkohol hozzáadásával, hogy a számunkra minél tökéletesebb ízt érjük el. Hűtőszekrényben tartjuk, mielőtt poharakba töltenénk, rázzuk össze az üvegben. Azonnal fogyasztható, de ha hagyjuk még néhány napig állni, nem fogjuk megbánni.
TIPP: ha szeretjük, a vodka egy részét cseréljük rumra, kellemes a kávéval.
♥ A fenti adagból nekem kb. 6,5 dl, sűrű, erős kávélikőr készül.
A répákat meghámozzuk, az almákat szintén és a magházukat eltávolítjuk. A répát karikára, az almát kisebb darabokra vágjuk. A citromot jól megmossuk, felkarikázzuk és az egészet e...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűSorban ledzsúzoljuk a hozzávalókat, és élvezzük a frissítő ízeket, ami tele van életerővel. :)
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA vizet felmelegítjük, majd beleöntjük a cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről. Amikor még forró, akkor beletesszük a rozmaringot, majd lefedve körülbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön-külön mindkét réteg hozzávalóit botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük és ízesítjük. Olyan sűrűre készítsük, hogy még iható legyen. Evőkanál segítségével felváltva poharakb...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű