--10 tojás,
--1 liter tej, --legjobb a házi de ha nincs akkor legalább 2.8 %-os legyen
--2 kiskanál só
-1 mokkáskanál -fehér bors, -
--1/2 kiskanál cukor, -
--1 csokor zöldpetrezselyem, egy csokor kapor.
A tejet felforraljuk, majd belekeverjük az előzetesen gyengén felvert tojásokat.
- Ezután belerakjuk a sót, a borsot, a cukrot és az aprított zöldfűszereket.
-Ezután folyamatosan kevergetve addig főzzük (ez felvesz egy kis időt, én elég sokáig kavartam), amíg a tojás megszilárdul, túrós állaga lesz és kicsapódik a víz belőle.
- Ezután lecsepegtetjük valamennyire a levét, és egy laza szövésű textilbe öntjük, összekötjük, majd fellógatjuk egy edény fölé.
-- Hagyjuk lecsöpögni néhány órát.
--Tálaláskor felszeleteljük és húsvét reggelén piros tojás és sonka társaságában elfogyasztjuk.
A húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a zsemlemorzsát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, felkarikázzuk. A kétféle hagymát felszeleteljük, és kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a szalámit. Amikor fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a kolbászt karikára vágjuk. Egy lábasban zsírral üvegesre pároljuk a hagymát, majd a lángot alacsony fokozatra vess...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőbe vagy lábosba rakj kevés zsiradékot, ez lehet olaj, zsír vagy vaj, majd hevítsd fel. Tégy hozzá ugyanannyi lisztet, és takaréklángon folyamatosan kevergesd a kívánt s...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű