--10 tojás,
--1 liter tej, --legjobb a házi de ha nincs akkor legalább 2.8 %-os legyen
--2 kiskanál só
-1 mokkáskanál -fehér bors, -
--1/2 kiskanál cukor, -
--1 csokor zöldpetrezselyem, egy csokor kapor.
A tejet felforraljuk, majd belekeverjük az előzetesen gyengén felvert tojásokat.
- Ezután belerakjuk a sót, a borsot, a cukrot és az aprított zöldfűszereket.
-Ezután folyamatosan kevergetve addig főzzük (ez felvesz egy kis időt, én elég sokáig kavartam), amíg a tojás megszilárdul, túrós állaga lesz és kicsapódik a víz belőle.
- Ezután lecsepegtetjük valamennyire a levét, és egy laza szövésű textilbe öntjük, összekötjük, majd fellógatjuk egy edény fölé.
-- Hagyjuk lecsöpögni néhány órát.
--Tálaláskor felszeleteljük és húsvét reggelén piros tojás és sonka társaságában elfogyasztjuk.
A csicsókát alaposan mossuk meg, zöldségkefével tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. A cikkekre vágott vöröshagymával és pritamin paprikával annyi vízben, amennyi pont el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖl in einer Pfanne erhitzen. Kümmel- und Fenchelsamen dazu geben, kurz mit anschwitzen lassen. Zimtblätter und Ingwer ebenfalls dazugeben und mitbraten. Anschließend gehackten K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pilece snicle dobro zaciniti sa paprikom, vegetom, malo ulja dodati. Prziti ih u dobro zagrijanom tiganju par minuta sa svih strana. Maci ih iz tiganja i prebaciti u posudu u k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű