2 doboz vörösbabkonzerv (40dkg)
20 dkg főtt füstölt sonka
15 dkg száraz sajt
4 tojás
1 hagyma
1 zöldpaprika
1,5 dl tej
olaj
só
bors
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paprikát feldaraboljuk. A babot lecsöpögtetjük, a sonkát kockára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és a paprikát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a sonkát, összesütjük, majd a babbal összeforgatjuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük. Belekavarjuk a tejet meg a sajtot. A keverékkel a babos zöldséget leöntjük és födő alatt, takaréklángon addig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Savanyúsággal kínáljuk.
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk, a chorizót felkarikázzuk. Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben. A kolbászt roppanósra sütjük, majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű