2 doboz vörösbabkonzerv (40dkg)
20 dkg főtt füstölt sonka
15 dkg száraz sajt
4 tojás
1 hagyma
1 zöldpaprika
1,5 dl tej
olaj
só
bors
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paprikát feldaraboljuk. A babot lecsöpögtetjük, a sonkát kockára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és a paprikát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a sonkát, összesütjük, majd a babbal összeforgatjuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük. Belekavarjuk a tejet meg a sajtot. A keverékkel a babos zöldséget leöntjük és födő alatt, takaréklángon addig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Savanyúsággal kínáljuk.
A megmosott cukkiniket hosszában félbevágjuk, és a belét annyira kivájjuk, hogy meg lehessen tölteni, de még legyen tartása a cukkinicsónakoknak. 180 fokra előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítom, megmosom. Egy nagy fazékba beleteszem a már előzőleg megtisztított, jól átmosott, kisebb darabokra vágott húst és felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen...
Elkészítési idő: 7 ó Nehézség: KözepesAz olajat egy serpenyőbe öntjük, belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé, sűrített paradicsom. ...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. Zsírpapírral bélelt tepsibe emeljük a kinyújtott tésztát. Késsel hosszanti irányban végig vagdaljuk a tésztát 2 cm-es távolságokban. A végeiné...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű