2 doboz vörösbabkonzerv (40dkg)
20 dkg főtt füstölt sonka
15 dkg száraz sajt
4 tojás
1 hagyma
1 zöldpaprika
1,5 dl tej
olaj
só
bors
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paprikát feldaraboljuk. A babot lecsöpögtetjük, a sonkát kockára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és a paprikát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a sonkát, összesütjük, majd a babbal összeforgatjuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük. Belekavarjuk a tejet meg a sajtot. A keverékkel a babos zöldséget leöntjük és födő alatt, takaréklángon addig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Savanyúsággal kínáljuk.
A cukkinit bő folyó víz alatt megmossuk, megszárítjuk és az egészet finomra reszeljük egy tálba. A cukkinit enyhén megsózzuk és legalább 5 percig állni hagyjuk. Ezután a cukkinit e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a habtejszínt egy kisebb lábosba öntjük, és melegíteni kezdjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vanília őrleményt. Hagyjuk, hogy felforrjon egyszer, majd takarékra ves...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben vagy wokban a szalonnát kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk, beleszórjuk a nem túl kicsire szeletelt gombát. 5 perc után hozzákeverjük a nokedl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGomba szósz saját 20 dkg csirkemell gomba por szentjánoskenyér liszt 2dl tejszín 2dkg vaj Elkészítés: A gombba porból két evőkanállal teszek a 2 dl tejszínbe, plusz a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz