--10 dkg felkockázott kolozsvári szalonna
--1-2 fejes saláta
--1/2 kanál fehérborecet
--1,5 teáskanál cukor
1-2 gerezd fokhagyma
-1/2 teáskanál só
A kolozsvári szalonnát ,szeleteljük serpenyőben zsírjára sütjük, majd a pörcöket kiszedjük belőle.
- A visszamaradt zsiradékba egy kevés cukrot, 1/2 kanál fehérborecetet +pici sót + a reszelt fokhagymát teszünk.
- A megmosott fejes salátát leveleire szedjük, Beleforgatjuk a zsírba , lefedve 5 percig pároljuk
. Tálaláskor meglocsoljuk a forró, ecetes zsiradékkal és megszórjuk a szalonnapörccel, és felkarikázott újhagymával.
Reis gar kochen und abkühlen lassen. Zwiebel, Paprikaschoten, Gewürzgurken, Apfel und Fleischwurst in kleine Würfel schneiden, zum Reis geben und vermengen. Erbsen-Mais-Paprika unt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát legyaluljuk. Megsózzuk. A paprikát hozzászeleteljük, a 2 gerezd fokhagymát apróra vágva, belekeverjük. (Jó ha fél órát áll a sóban.) Elkészítjük az ecetes levet. Kb. 4-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső, fonnyadt leveleit leszedjük, megmossuk, négy darabra felvágjuk (így könnyebb vele bánni), és almareszelőn lereszeljük - a torzsáját, nagyon vastag ereit hagyjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes