-2 szép nagy vöröshagyma
-só
Forgatáshoz
3 púpos ek. liszt ...
-Bundázáshoz ...
-3 púpós ek tejföl
-1 tojás
- csipet só,csipet bors
-1 csapott ek liszt
-1 csésze zsemlemorzsa
-a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk
-ezeket további rétegekre szedjük
-sózzuk , kis idöre félretesszük
-egy tálban a tojást a sóval tejföllel borsal + 1 kanál lisztel csomómentesre keverjük
-a hagyma karikákat lisztben megforgatjuk,majd a tojásos masszába mártjuk,lecsöpögtetjük és beleforgatjuk a zsemlemorzsába
-forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük
-papirtörlöre szedjük
-frissen tálaljuk
2 db padlizsánt megszurkálva megsütjük erős tűzön. Héját leszedve a magokkal együtt tálba tesszük. Beleaprítunk 1 db lila hagymát, kis csomag teavajnak a felét, 4 ek. majonézt, 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk. A margarinon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet. A tojásokat a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Összetörjük, hozzáadjuk a vajat, ha kicsit már hűlt, akkor a tojássárgákat. Sóval, frissen őrölt bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű