-2 szép nagy vöröshagyma
-só
Forgatáshoz
3 púpos ek. liszt ...
-Bundázáshoz ...
-3 púpós ek tejföl
-1 tojás
- csipet só,csipet bors
-1 csapott ek liszt
-1 csésze zsemlemorzsa
-a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk
-ezeket további rétegekre szedjük
-sózzuk , kis idöre félretesszük
-egy tálban a tojást a sóval tejföllel borsal + 1 kanál lisztel csomómentesre keverjük
-a hagyma karikákat lisztben megforgatjuk,majd a tojásos masszába mártjuk,lecsöpögtetjük és beleforgatjuk a zsemlemorzsába
-forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük
-papirtörlöre szedjük
-frissen tálaljuk
1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát. 2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk. Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadjuk a v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190ºC-ra. A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel nagyobb darabokra. Ezután tegyük lábasba, sózzuk meg és engedjünk rá annyi hideg vizet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucold meg, vágd kis darabokra, majd főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a lisztet, a tojást, a resze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz