menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes Rakott Karfiol


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-1 fej karfiol,
-1 kg darált lapocka,
-1 bögre rizs,
-1 fej hagyma,
-3-4 gerezd fokhagyma,
-fél liter főzőtejszín,
-reszelt sajt,
-1 tojás,
-olaj,
bors + sóval ízesítjük.

Elkészítés:


--1 fej karfiolt kisebb rózsákra szedek, majd forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzöm, majd kiveszem a rózsákat és lecsepegtetem.
-1 fej hagymát felkockázok, illetve 3-4 gerezd fokhagymát felkarikázok és olajon megdinsztelem,-
majd ráteszek 1 kg darált lapockát és kérgesre pirítom, majd hagyom kb. 15 percig főni egy kis sóval, borssal ízesítve.

Eközben megfőzök 1 bögre rizst sós, ételízesítős vízben, majd ha készen van lecsöpögtetem a rizst és hozzáadom a húshoz.Egy jénait veszek elő, amit kikenek vajjal és megszórok zsemlemorzsával. Ezután belesimítom a rizses-húsos alapot, lenyomkodom a jénaiban. Erre a rétegre jöhetnek a karfiolrózsák szépen rásorakoztatva a húsos rétegre.
Kikeverek fél liter főzőtejszínt reszelt sajttal, 1 tojással, majd leöntöm vele a karfiolos rétegem.
Reszelek a tetejére még sajtot, majd mehet be az előmelegített sütőbe kb. 40 percre, míg szép barna nem lesz a teteje.

Tejszínes Rakott Karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Burgonyás lepény
Burgonyás lepény

A lisztet, burgonyát, sót, és a feloldott élesztőt összegyúrjuk. Előfordul, hogy valamelyik alkotóból tenni kell hozzá (liszt, vagy víz),ez a liszt, vagy a burgonya minőségétől füg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Élesztős-omlós tészta
Élesztős-omlós tészta

1. A tésztát lehetőleg előző este készítjük el. A lisztet munkalapra szitáljuk. Széles pengéjű késsel vagy habkártyával belevagdaljuk-morzsoljuk a vajat/margarint (A), tetejére szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Hideg csokimáz - nem kell főzni
Hideg csokimáz - nem kell főzni

A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk. Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Krémsajt és mascarpone
Krémsajt és mascarpone

KRÉMSAJT: Egy edénybe rakok tészta szűrőt, ebbe tiszta konyharuhát. Rakok bele 330 gr tejfölt, ebbe beleforgatok 25 gr joghurtot (Én saját magam által készítettem használok, de...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk