-1 fej karfiol,
-1 kg darált lapocka,
-1 bögre rizs,
-1 fej hagyma,
-3-4 gerezd fokhagyma,
-fél liter főzőtejszín,
-reszelt sajt,
-1 tojás,
-olaj,
bors + sóval ízesítjük.
--1 fej karfiolt kisebb rózsákra szedek, majd forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzöm, majd kiveszem a rózsákat és lecsepegtetem.
-1 fej hagymát felkockázok, illetve 3-4 gerezd fokhagymát felkarikázok és olajon megdinsztelem,-
majd ráteszek 1 kg darált lapockát és kérgesre pirítom, majd hagyom kb. 15 percig főni egy kis sóval, borssal ízesítve.
Eközben megfőzök 1 bögre rizst sós, ételízesítős vízben, majd ha készen van lecsöpögtetem a rizst és hozzáadom a húshoz.Egy jénait veszek elő, amit kikenek vajjal és megszórok zsemlemorzsával. Ezután belesimítom a rizses-húsos alapot, lenyomkodom a jénaiban. Erre a rétegre jöhetnek a karfiolrózsák szépen rásorakoztatva a húsos rétegre.
Kikeverek fél liter főzőtejszínt reszelt sajttal, 1 tojással, majd leöntöm vele a karfiolos rétegem.
Reszelek a tetejére még sajtot, majd mehet be az előmelegített sütőbe kb. 40 percre, míg szép barna nem lesz a teteje.
A citromot héjastól felkockázzuk. Ha van benne mag, azt kiszedjük. A gyömbért csíkokra vágjuk. (Nem muszáj a héját lepucolni, de ha valaki szeretné, lehet.) Befőttes üvegbe rakju...
Elkészítési idő: 3-4 nap Nehézség: KönnyűFalatokra darabolom a pulykamellet majd a fűszerkeverékkel megszórom és félre teszem. A zöldségeket megmosom majd szeletelem, negyedelem. Kevés olajon aranybarnára pirítom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 C fokra beállítom légkeverésre a sütőt, vízzel teli edényt teszek bele. Felütöm a tojásokat, belekeverem a mandulalisztet, vizet, utána a lenmagpelyhet, utána a kókuszlisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesRobotgéppel összekeverjük. Forró olajba szaggatjuk evőkanállal. Sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű