3 dl kefir,("kefirgombás" is tökéletes)
2 db egész tojás,
0,5 kg liszt,
1 dkg só,
2,5 dkg élesztő
tej
A hozzávalókat eldolgozni, az élesztőt belemorzsolni, összegyúrni és annyi tejet hozzáadni, hogy nokedli keménységű legyen (kb. 1,5dl). Hűtőbe rakni megkelni.
Ha megkelt, olajos kézzel széthúzni, forró olajban sütni. Kb. 1 hétig eláll a hűtőben, nem kell mindet egyszerre kisütni, hanem mindig annyit kivenni belőle, amennyire szükség van.
Mint minden alkalommal, én most is a kenyérsütő gépet hívtam segítségül.
Beleraktam a hozzávalókat, összekeverte a gép, majd beraktam éjjelre a hűtőbe.
Másnap már csak "szaggatnom" kellett.
A bagett belsejét kivájjuk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk. Beleteszünk 1 szelet lapkasajtot, ráöntjük a megsózott felvert tojást (amelybe belekevertük a bagett belét). Tetejé...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk. Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tészt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük alaposan össze. A keverőtálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá a cukrot, és a sót. Ezután adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, felkarikázzuk. A kétféle hagymát felszeleteljük, és kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a szalámit. Amikor fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű