3 dl kefir,("kefirgombás" is tökéletes)
2 db egész tojás,
0,5 kg liszt,
1 dkg só,
2,5 dkg élesztő
tej
A hozzávalókat eldolgozni, az élesztőt belemorzsolni, összegyúrni és annyi tejet hozzáadni, hogy nokedli keménységű legyen (kb. 1,5dl). Hűtőbe rakni megkelni.
Ha megkelt, olajos kézzel széthúzni, forró olajban sütni. Kb. 1 hétig eláll a hűtőben, nem kell mindet egyszerre kisütni, hanem mindig annyit kivenni belőle, amennyire szükség van.
Mint minden alkalommal, én most is a kenyérsütő gépet hívtam segítségül.
Beleraktam a hozzávalókat, összekeverte a gép, majd beraktam éjjelre a hűtőbe.
Másnap már csak "szaggatnom" kellett.
A hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. Szedd szét a karikákat. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt répát, reszelt sajtot és a fokhagymát összekeverjük. Hozzákanalazunk annyi tejfölt és majonézt, amennyit felvesz. Sózzuk, borsozzuk. Pirított rozskenyérrel mind megess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hamburger zsemle elkészítése: A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű