Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kefires lángos


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl kefir,("kefirgombás" is tökéletes)
2 db egész tojás,
0,5 kg liszt,
1 dkg só,
2,5 dkg élesztő
tej

Elkészítés:


A hozzávalókat eldolgozni, az élesztőt belemorzsolni, összegyúrni és annyi tejet hozzáadni, hogy nokedli keménységű legyen (kb. 1,5dl). Hűtőbe rakni megkelni.
Ha megkelt, olajos kézzel széthúzni, forró olajban sütni. Kb. 1 hétig eláll a hűtőben, nem kell mindet egyszerre kisütni, hanem mindig annyit kivenni belőle, amennyire szükség van.

Mint minden alkalommal, én most is a kenyérsütő gépet hívtam segítségül.
Beleraktam a hozzávalókat, összekeverte a gép, majd beraktam éjjelre a hűtőbe.
Másnap már csak "szaggatnom" kellett.

Kefires lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fejfájás és migrén kiegészítő kezelése akupresszúráv
Fejfájás és migrén kiegészítő kezelése akupresszúráv

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutella házilag
Nutella házilag

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az ét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Reggeli zabkása
Reggeli zabkása

Az almát a banánt fölkarikazzuk. Kevés vízzel picit osszefozzuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet megszórjuk fahéjjal es az egészet osszefozzuk surusodesig. Ha nagyon sűrű lenne vízzel l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
MIT FAGYASZTHATUNK – meddig tároljuk?
MIT FAGYASZTHATUNK – meddig tároljuk?

A mélyhűtött élelmiszerek különböző táblázatai kizárólag a minőség-megőrzési időkről tájékoztatnak, és nem a biztonságos fogyaszthatóságról. -18°C fokon ugyanis az élelmiszerek gya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk