--TÉSZTÁHOZ
-45 dkg liszt
--2 dkg élesztő
--1 teáskanál cukor
-1 teáskanál só
-3 evőkanál olaj
-2,5 dl viz
TETEJÉRE
-Pizza krém-
--sonka szalámi
-- 4-5 kanál ketchup+
- 2 tojás +
-4-5 kanál tejföl
--reszelt sajt tetszés szerint
--a hozzávalókat összegyúrjuk az élesztővel együtt
-10-15 percet állni hagyjuk
- egy közepes kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát
-- tetejét megkenjük pizza krémmel
- rászórjuk az apóra szeletelt sonka szalámit
--a tojást felverjük bele keverjük a ketchup+tejfölt + a reszelt sajt felét
-a tésztára tetejére kenjük
-utoljára a megmaradt reszelt sajt szórjuk meg
-előmelegitett sütőben 180-200 fokon 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük
A hagymát apróra vágjuk, és egy vastag falú serpenyőben 3 dkg vajon lepirítjuk, ekkor hozzáadjuk a rizst, amivel tovább pirítjuk. A péppé vágott fokhagymát hozzákeverjük, és épp h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesEgy fej karfiolt rózsáira szedtem és enyhén sós vízben feltettem főni, de "éppenhogy csak", roppanós maradjon. Közben kikentem a formát kókuszzsírral/olajjal, füstölt sonkát kockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe tesszük a tésztát, a vékonyra szeletelt hagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt fokhagymát. Belekanalazzuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a bazsaliko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. A paradicsomokat pár percre forró vízbe tesszük, majd a héjukat lehúzzuk, és kis...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes