-40 dkg széles metélt
-50 dkg darált hús
-3 evőkanál kenyérmorzsa
-1 evőkanál liszt
-2 tojás
-1/2 vöröshagyma( apróra vágva )
-2-3 cikk fokhagyma( Zúzva )
--SZÓSZHOZ
-1/2 vöröshagyma
-2 cikk fokhagyma
-6-7 deciliter paradicsomlé
-cukor ízlés szerint -elhagyható
-só, bors
-zsiradék
-reszelt sajt
A darált húshoz kavarjuk a hozzávalókat ,jól kidolgozzuk ,ha túl lágy még adunk hozzá kevés kenyérmorzsát
-vizet teszünk forralni a tésztának, külön edénybe a húsgolyóknak
-amíg felforr a húsmasszából golyókat formázunk az enyhén sós forrásban lévő vízbe téve megfőzzük ( miután újból felforrt a víz kisebbre vesszük a tüzet )
-a tésztát is főni tesszük
-A SZÓSZHOZ
-a hagymát kevés zsiradékon megdiszteljük ,felengedjük a paradicsomlével ,fűszerezzük ha szükséges kevés cukrot kavarunk hozzá a végén beleszórjuk a lisztet
A húsgolyókat beleszedjük összekavarjuk, felforraljuk
-Ha nem elég a szósz még kevés vízzel felöntjük
Összeforraljuk ,utánízesítünk és közben a kifőtt tésztával ,reszelt sajttal megszórva kínáljuk
-
-
A tarját felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd lisztbe forgatva elősütjük. Egy nagy tálba a felszeleteljük a krumplit, a paprikát, a paradicsomot, a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az újhagymát meghámozzuk,karikára vágjuk. Felforrósítjuk az olajat,megpirítjuk benne a szalonnát,gombát.5perci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű