-40 dkg széles metélt
-50 dkg darált hús
-3 evőkanál kenyérmorzsa
-1 evőkanál liszt
-2 tojás
-1/2 vöröshagyma( apróra vágva )
-2-3 cikk fokhagyma( Zúzva )
--SZÓSZHOZ
-1/2 vöröshagyma
-2 cikk fokhagyma
-6-7 deciliter paradicsomlé
-cukor ízlés szerint -elhagyható
-só, bors
-zsiradék
-reszelt sajt
A darált húshoz kavarjuk a hozzávalókat ,jól kidolgozzuk ,ha túl lágy még adunk hozzá kevés kenyérmorzsát
-vizet teszünk forralni a tésztának, külön edénybe a húsgolyóknak
-amíg felforr a húsmasszából golyókat formázunk az enyhén sós forrásban lévő vízbe téve megfőzzük ( miután újból felforrt a víz kisebbre vesszük a tüzet )
-a tésztát is főni tesszük
-A SZÓSZHOZ
-a hagymát kevés zsiradékon megdiszteljük ,felengedjük a paradicsomlével ,fűszerezzük ha szükséges kevés cukrot kavarunk hozzá a végén beleszórjuk a lisztet
A húsgolyókat beleszedjük összekavarjuk, felforraljuk
-Ha nem elég a szósz még kevés vízzel felöntjük
Összeforraljuk ,utánízesítünk és közben a kifőtt tésztával ,reszelt sajttal megszórva kínáljuk
-
-
A rizst feltesszük főni. A hagymát, husit, aszalt paradicsomot feldaraboljuk. Egy edényben üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a húst, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához keverőgépben a lisztet és a sót a vajjal összekeverem, amíg a vajdarabkák egészen aprók lesznek. A hideg vizet kanalanként adom hozzá, amíg a tészta összeáll, de nem ra...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA lisztből, tojásból, vajból, s tejből palacsinta tésztát készítünk. A palacsintákat kisütjük, és egy tepsibe helyezzük, úgy, hogy félig lelógjanak a tepsiről. A megfőtt burgonyát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű