6 szép egész csirkecomb
-Töltelék
-1 fej hagyma
-15 dkg sonka
-2 főtt tojás
-2 nyers tojás
-só.bor,egy kávéskanál pirospaprika
1 szelet áztatott fehér kenyér
( aki szereti lehet gombát vagy csirkemájjal is késziteni)
a csirkecombokat előkészitjük
-e rövidebb csontot eltávolitjuk a combból
-a hagymát kicsit olajon megfonyasztjuk
-a sonkát + főtt tojást felkockázzuk
-az áztatott kenyeret kicsavarjuk
-mindent összekeverünk és a combokat megtöltjük
-hústűval meg tűzzük hogy ne tudjon kifolyni a töltelék
-kevés olajat töltünk a tepsibe s erre helyezzük a combokat, tetejét is megkenjük kevés olajjal + megszorjuk fűszerkeverékkel
-foliával letakarjuk és közepes tüznél sütjük
-30 perc után a foliát eltávolitjuk és még sütjük amig szép piros nem lesz kb. 20 perc
-burgonypürével tálaljuk
A csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel. A vajat felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük. 2. A paprikákat kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a szárnyaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sót alaposan elkeverem az édesköménnyel, borssal, tojással, és a citromok kifacsart levével. A massza kb. harmadával megágyazok a csirkének a tepsiben. Akkor lesz jó helye, ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű