menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött tök


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-2 -3 zsenge főzőtök (, duci példányok)
-50 dkg darált hús (sovány sertésből szoktam, de szárnyassal is lehet)
-15 dkg rizs
-1 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor kapor
-1 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
só,bors

Elkészítés:


A tököt vékonyan meghámozom, hosszában vagy henger alakúra vágom és kivájom a szivacsosabb középső részét, kanállal kikapargatom, A mélyedés legyen jó mély, hogy legyen elég hely a tölteléknek, de a tökök falát ne gyengítsük el, tartsa meg az alakját
Kicsit besózom, és állni hagyom. Közben egy nagyobb fej hagymát kockákra vágok és kevés olajon megfuttatom. Szeletelek hozzá egy gerezd fokhagymát, majd hozzáadom az
-50 dkg deka darált húst, ami lehet szárnyas vagy disznó. Fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, és saját levén egy kicsit átpárolom.
Mikor elkészült, egy kicsit hűlni hagyom, majd hozzákeverek 15 dekányi előre félig megfőzött rizst. Egy egész tojást három evőkanál tejföllel elhabarok, a húshoz keverem és beledolgozok még egy félcsokornyi apróra vágott kaprot.
-Ezt a masszát evőkanállal belerakom a kivájt tökökbe, amiket egy kicsit kiolajozott tűzálló tálba fektettem.,kevés vizet öntök alá amibe még beleszórom a darabokra vágott megmaradt tök darabkákat + apróra vágott kaprot .só.bors
A tál tetejét is ráteszem és a 200 fokos sütőbe tolom.( én tepsibe tettem és fóliával takartam le )
- 20 perc múlva tejfölt elkeverem 2 evőkanál lisztel és belekeverem a szaftba , addig sütöm tovább, amíg szép színt nem kap.

Töltött tök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Juhtúrós laska
Juhtúrós laska

-A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk. -A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés ut...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Camembert sajt diós panírban, áfonyával
Camembert sajt diós panírban, áfonyával

A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk raj...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Babgulyás bográcsban
Babgulyás bográcsban

A babot előző este beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldar...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres piláffal töltött alma török módra
Fűszeres piláffal töltött alma török módra

A törökök gyakorlatilag minden zöldséget és gyümölcsöt képesek megtölteni, amin van lyuk vagy akár egy kisebb mélyedés. Ha nincs, akkor vájnak bele! Padlizsán, tök, cukkini, paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk