-2 -3 zsenge főzőtök (, duci példányok)
-50 dkg darált hús (sovány sertésből szoktam, de szárnyassal is lehet)
-15 dkg rizs
-1 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor kapor
-1 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
só,bors
A tököt vékonyan meghámozom, hosszában vagy henger alakúra vágom és kivájom a szivacsosabb középső részét, kanállal kikapargatom, A mélyedés legyen jó mély, hogy legyen elég hely a tölteléknek, de a tökök falát ne gyengítsük el, tartsa meg az alakját
Kicsit besózom, és állni hagyom. Közben egy nagyobb fej hagymát kockákra vágok és kevés olajon megfuttatom. Szeletelek hozzá egy gerezd fokhagymát, majd hozzáadom az
-50 dkg deka darált húst, ami lehet szárnyas vagy disznó. Fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, és saját levén egy kicsit átpárolom.
Mikor elkészült, egy kicsit hűlni hagyom, majd hozzákeverek 15 dekányi előre félig megfőzött rizst. Egy egész tojást három evőkanál tejföllel elhabarok, a húshoz keverem és beledolgozok még egy félcsokornyi apróra vágott kaprot.
-Ezt a masszát evőkanállal belerakom a kivájt tökökbe, amiket egy kicsit kiolajozott tűzálló tálba fektettem.,kevés vizet öntök alá amibe még beleszórom a darabokra vágott megmaradt tök darabkákat + apróra vágott kaprot .só.bors
A tál tetejét is ráteszem és a 200 fokos sütőbe tolom.( én tepsibe tettem és fóliával takartam le )
- 20 perc múlva tejfölt elkeverem 2 evőkanál lisztel és belekeverem a szaftba , addig sütöm tovább, amíg szép színt nem kap.
A húst megmossuk, felkockázzuk. Ezután megpirítjuk a felforrósított olajon. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a borsót, a leszűrt és lecsepegtetett kukoricát, valamint a felap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhagyma--dínsztelem+só+bors+csirke+petrezselyem+fokhagyma+majoranna+tv.paprika+p.paprika+főtt krumpli.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveleket mosd át jó alaposan, majd forró vízben mártsd meg mindet 15-20 másodpercig, aztán szedd ki és tedd félre őket. Készítsd el a rizst, ha zacskósat készítesz, akkor úgy, h...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAmennyiben gyöngybabból készítjük az ételt, akkor nem kell előző este beáztatni, ha más fajtából, akkor viszont szükség lesz rá. Feltesszük a babot annyi vízben főni, amennyi épp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű