menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött tök


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-2 -3 zsenge főzőtök (, duci példányok)
-50 dkg darált hús (sovány sertésből szoktam, de szárnyassal is lehet)
-15 dkg rizs
-1 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor kapor
-1 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
só,bors

Elkészítés:


A tököt vékonyan meghámozom, hosszában vagy henger alakúra vágom és kivájom a szivacsosabb középső részét, kanállal kikapargatom, A mélyedés legyen jó mély, hogy legyen elég hely a tölteléknek, de a tökök falát ne gyengítsük el, tartsa meg az alakját
Kicsit besózom, és állni hagyom. Közben egy nagyobb fej hagymát kockákra vágok és kevés olajon megfuttatom. Szeletelek hozzá egy gerezd fokhagymát, majd hozzáadom az
-50 dkg deka darált húst, ami lehet szárnyas vagy disznó. Fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, és saját levén egy kicsit átpárolom.
Mikor elkészült, egy kicsit hűlni hagyom, majd hozzákeverek 15 dekányi előre félig megfőzött rizst. Egy egész tojást három evőkanál tejföllel elhabarok, a húshoz keverem és beledolgozok még egy félcsokornyi apróra vágott kaprot.
-Ezt a masszát evőkanállal belerakom a kivájt tökökbe, amiket egy kicsit kiolajozott tűzálló tálba fektettem.,kevés vizet öntök alá amibe még beleszórom a darabokra vágott megmaradt tök darabkákat + apróra vágott kaprot .só.bors
A tál tetejét is ráteszem és a 200 fokos sütőbe tolom.( én tepsibe tettem és fóliával takartam le )
- 20 perc múlva tejfölt elkeverem 2 evőkanál lisztel és belekeverem a szaftba , addig sütöm tovább, amíg szép színt nem kap.

Töltött tök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott zöldbab
Rakott zöldbab

A zöldbabot megpároljuk, majd serpenyőben fűszerezett tejföllel (2dl) (fokhagyma, paprika, bors) összekeverjük. Tepsibe tesszük a felét, rá mehet u1 virsli, száraz kolbász, főtt to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tányérhús almamártással
Tányérhús almamártással

A húsokat és a csontot alaposan megmossuk. A csont végét sóval vastagon bedörzsöljük, (így nem jön ki a velő). A húsokat és a csontot hideg vízben feltesszük főni (alacsony lángon...

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta

A káposzta torzsáját kivágjuk, a torzsa helyére húsvillát szúrunk, majd egészben forró vízbe dobjuk, úgy, hogy a villa nyele felfelé lógjon ki a fazékból. Időnként a húsvillát megm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyors kerti ebéd
Gyors kerti ebéd

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, paprikát, a meghámozott paradicsomot, cukkinit, padlizsánt kockára vágjuk, a mángoldnyelet egy centis darabokra vágjuk. A kelkáposztalevelek...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk