-2 -3 zsenge főzőtök (, duci példányok)
-50 dkg darált hús (sovány sertésből szoktam, de szárnyassal is lehet)
-15 dkg rizs
-1 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor kapor
-1 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
só,bors
A tököt vékonyan meghámozom, hosszában vagy henger alakúra vágom és kivájom a szivacsosabb középső részét, kanállal kikapargatom, A mélyedés legyen jó mély, hogy legyen elég hely a tölteléknek, de a tökök falát ne gyengítsük el, tartsa meg az alakját
Kicsit besózom, és állni hagyom. Közben egy nagyobb fej hagymát kockákra vágok és kevés olajon megfuttatom. Szeletelek hozzá egy gerezd fokhagymát, majd hozzáadom az
-50 dkg deka darált húst, ami lehet szárnyas vagy disznó. Fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, és saját levén egy kicsit átpárolom.
Mikor elkészült, egy kicsit hűlni hagyom, majd hozzákeverek 15 dekányi előre félig megfőzött rizst. Egy egész tojást három evőkanál tejföllel elhabarok, a húshoz keverem és beledolgozok még egy félcsokornyi apróra vágott kaprot.
-Ezt a masszát evőkanállal belerakom a kivájt tökökbe, amiket egy kicsit kiolajozott tűzálló tálba fektettem.,kevés vizet öntök alá amibe még beleszórom a darabokra vágott megmaradt tök darabkákat + apróra vágott kaprot .só.bors
A tál tetejét is ráteszem és a 200 fokos sütőbe tolom.( én tepsibe tettem és fóliával takartam le )
- 20 perc múlva tejfölt elkeverem 2 evőkanál lisztel és belekeverem a szaftba , addig sütöm tovább, amíg szép színt nem kap.
Egy lábasban olajat hevítek, belekeverem a paradicsomot, sózom, fűszerezem, felöntöm a vízzel és a tejjel, majd felforralom. A húst elkeverem a tojással, sóval, zúzott fokhagymáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöld spárga fás végeit letörjük, a zsenge részt feldaraboljuk, a sípokat félretesszük. A krumplit és a zöldhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vajat egy lábasban megolvasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSimán készítek egy gombapörit - vöröhagyma, fokhagyma felkockáz, kevés kókuszzsíron megizzasztom, felöntöm vízzel, beleteszem a fűszereket, majda gombát - , csak a gomba hozzáadás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű