-2-3 vöröshagyma
--1 ek sertészsír
--1 krumpli ( burgonya )
--1 pár ( 2 darab ) lengyel kolbász
--10 dkg kolozsvári szalonna ( én sonkát használtam )
-- 4- 5 db. lecsópaprika
-4 -5 db . paradicsom
-10 dkg gomba( nekem gyorsfagyaszott volt )
- 5 dkg risz
só ,bors ízlés szerint
A füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm, majd megpirítom benne a kockára vágott kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát .
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát,gombát megsózom, és fedő alatt félig megfőzöm.
Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, , beleteszem a karikára vágott kolbászt, előre megfőzözött rizst,és a kis kockákra vágott krumplit .tetszés szerint izesitjük sózzuk borsozzuk ... fedő alatt 10 percig főzöm, majd tálalom
Előmelegtjük a sütőt, a tepsit kivajazzuk. Kettévágjuk a zsemléket, majd kibelezzük. A sonkacsíkokat beletesszük a kibelezett zsömlékbe, aztán mindegyik félbe 1-1 tojást beleütün...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítunk, majd hozzátesszük a csíkokra vágott húst és a petrezselymet. Állandó kevergetés mellett fedő alatt pároljuk 20 percig. Közben a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük és pár perig főzzük. A tojásokat keményre főzzük. A kolbászt megsütjük, majd a zsírban a szeletekre vágott hagymát megpirítjuk. Egy tálba rétegezve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű