--4-5 krumpli ( kb 70-80 dkg )
- 35 dkg liszt
- 4 tojás
- 6 kanál olaj
- 4 dl .tej
-1 kanál cukor
- 2-3 gerezd fokhagyma ( reszelve )
- só
-.zöld kapor vagy zöld petrezselyem ( apritva )
-a krumplit pucoljuk daraboljuk
-egy lábasban sós vizben megfőzzük
-annyi vizet öntünk rá hogy ellepje ...
-főzés után a saját vizében hagyjuk langyosra hűlni majd mixerrel pürésitjük
--bele keverjük a reszelt fokhagymát.+ tejet,+tojást+lisztet
-utoljára az olajat+ még pici sót ha szükséges
-jól össze keverjük..
-.25-30 percig pihentetjük
-majd kevés olajat teszünk a serpenyőbe
- miután beleöntünk egy merőkanál masszát rászórjuk a felapritott zöld kaprot,vagy zöldpetrezselymet
-vigyázva sütjük,forditjuk mert könnyen törik
-lehet magában tálalni vagy megtöltve
A fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, paprikát felkockázzuk, paradicsomot felcikkezzük. A zsírt megolvasztjuk, majd rátesszük a felkockázott paprikát elsőként. Pirítjuk, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA padlizsánokat jól megmostam, majd kb. 1 ujjnyi karikákra szeleteltem és megsóztam. Nagyjából fél órát állni hagytam, addig összeállítottam a sajtkrémet. A tömlős sajtot és a kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A megmosott és szárazra törölt csirkét megsózzuk és megborsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy nagy lábasban, és megsütjük benne a csirke mindkét oldalát addig, amíg arany...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sajtot reszeld le, add hozzá a lisztet, majd a szódabikarbónát és a tojást. Kanállal vagy kézzel alaposan keverd össze. Egy sűrű, kissé ragacsos masszát kell kapnod. Tedd a hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű