--4-5 krumpli ( kb 70-80 dkg )
- 35 dkg liszt
- 4 tojás
- 6 kanál olaj
- 4 dl .tej
-1 kanál cukor
- 2-3 gerezd fokhagyma ( reszelve )
- só
-.zöld kapor vagy zöld petrezselyem ( apritva )
-a krumplit pucoljuk daraboljuk
-egy lábasban sós vizben megfőzzük
-annyi vizet öntünk rá hogy ellepje ...
-főzés után a saját vizében hagyjuk langyosra hűlni majd mixerrel pürésitjük
--bele keverjük a reszelt fokhagymát.+ tejet,+tojást+lisztet
-utoljára az olajat+ még pici sót ha szükséges
-jól össze keverjük..
-.25-30 percig pihentetjük
-majd kevés olajat teszünk a serpenyőbe
- miután beleöntünk egy merőkanál masszát rászórjuk a felapritott zöld kaprot,vagy zöldpetrezselymet
-vigyázva sütjük,forditjuk mert könnyen törik
-lehet magában tálalni vagy megtöltve
A bagettet kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk és a sütőben megpirítjuk. A paradicsomokat, a fokhagymát és a bazsalikomot külön-külön apróra vágjuk, majd összekeverjük és sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és vastag karikákra vágjuk. A lisztet, a sütőport a tojással összedolgozzuk, felöntjük a vízzel és csomómentesre kavarjuk. Mikor elkészült, fél órára hűtőbe...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű