--4-5 krumpli ( kb 70-80 dkg )
- 35 dkg liszt
- 4 tojás
- 6 kanál olaj
- 4 dl .tej
-1 kanál cukor
- 2-3 gerezd fokhagyma ( reszelve )
- só
-.zöld kapor vagy zöld petrezselyem ( apritva )
-a krumplit pucoljuk daraboljuk
-egy lábasban sós vizben megfőzzük
-annyi vizet öntünk rá hogy ellepje ...
-főzés után a saját vizében hagyjuk langyosra hűlni majd mixerrel pürésitjük
--bele keverjük a reszelt fokhagymát.+ tejet,+tojást+lisztet
-utoljára az olajat+ még pici sót ha szükséges
-jól össze keverjük..
-.25-30 percig pihentetjük
-majd kevés olajat teszünk a serpenyőbe
- miután beleöntünk egy merőkanál masszát rászórjuk a felapritott zöld kaprot,vagy zöldpetrezselymet
-vigyázva sütjük,forditjuk mert könnyen törik
-lehet magában tálalni vagy megtöltve
Az apróra vágott, megdinsztelt hagymát megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük (só, bors vagy a kedvenc ételízesítőnk) és szaftos pörköltet készítünk. A kápo...
Elkészítési idő:A kenyereket megkenjük vékonyan a vajjal és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A húsos tarját egész vékony csíkokra vágjuk, a hagymaszárat apró darabokra, a sárga paprikát kise...
Elkészítési idő:A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letak...
Elkészítési idő: 1.órahttp://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=30307987
Elkészítési idő: