--4-5 krumpli ( kb 70-80 dkg )
- 35 dkg liszt
- 4 tojás
- 6 kanál olaj
- 4 dl .tej
-1 kanál cukor
- 2-3 gerezd fokhagyma ( reszelve )
- só
-.zöld kapor vagy zöld petrezselyem ( apritva )
-a krumplit pucoljuk daraboljuk
-egy lábasban sós vizben megfőzzük
-annyi vizet öntünk rá hogy ellepje ...
-főzés után a saját vizében hagyjuk langyosra hűlni majd mixerrel pürésitjük
--bele keverjük a reszelt fokhagymát.+ tejet,+tojást+lisztet
-utoljára az olajat+ még pici sót ha szükséges
-jól össze keverjük..
-.25-30 percig pihentetjük
-majd kevés olajat teszünk a serpenyőbe
- miután beleöntünk egy merőkanál masszát rászórjuk a felapritott zöld kaprot,vagy zöldpetrezselymet
-vigyázva sütjük,forditjuk mert könnyen törik
-lehet magában tálalni vagy megtöltve
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő:Olivaolajat a lábosba löttyintve, gyújtsunk is alá nagy lánggal. Ha átforrósodott az edény, egy drámai mozdulattal a késünket lapátnak használva, seperjük a deszkáról a lábasba a...
Elkészítési idő: 2 óraNagyon egyszerű! a felszeletelt kenyeret olajozott tepsibe rakod, de előbb megmártod a masszába, amit így készítettem: tojások, tejföl, delikát, zúzott fokhagyma mindenki a saját í...
Elkészítési idő: fél óra