-5 egész tojás
-20 dkg pocukor
125 ml langyos víz
-200 ml étolaj
-2 csomag vaniliás cukor
-1 cs sütőpor
37 dkg liszt
-2 evőkanál kakaópor
a tojásokat szétválasztjuk
-a tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral + vaniliás cukorral
-hozzákeverjük lassan a langyos vizet + olajat
a lisztbe elkeverjük a sütőport
-a tojások fehérjét felverjük kemény habbá
-belekeverjük a tésztába a sütőporos lisztet + a tojások kemény habját
-kettéosztjuk a tésztát
-fele marad sárga a másik felébe belekeverjük a kakaóport
-egy tortaformát kivajazunk + lisztezünk
- kezdjük a formába kanalazni a tésztát
közepénél kezdjük kanalazást
előbb 2 kanál fehér tésztát erre jön 2 kanál kakaós tészta és így tovább amég el nem fogy a tészta
-180 fokon előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsünjük
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk. A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük. Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő:Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő:Az aszpikhoz kb. 8 deci vizet egy lábasba töltünk, a leveskockát belemorzsoljuk vagy az ételízesítőt beleszórjuk, az ecettel ízesítjük, 2 percig forraljuk. A zselatint 1-2 percre...
Elkészítési idő:Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedolgoz...
Elkészítési idő: 2 óra