-50 dkg kockára vágott sertéscomb vagy lapocka
-1 kg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
-3 gerezd fokhagyma
só,bors
-pirospaprika
-1 dl paradicsom püré
-1 vöröshagyma
-1 teáskanál őrölt kömény
-leveskocka
-pirosarany
-tejföl
A megtisztított zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós vizben puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük.
- 3 evőkanál olajon 1 fej nagyon apróra vágott vöröshagymát megpiritunk teszünk bele pirospaprikát és a felkockázott húst
- felengedjük vizel ,hogy ellepje
+1 leveskockát+a zúzott fokhagymát
-1 kávéskanál őrölt köményt
-paradicsompürét
-kevés pirosaranyat
-só
-fedő alatt 3/4 -ig puhára pároljuk
-ezután adjuk hozzá a zöldbabot
-ha megpuhult aki szereti tejföllel tálaljuk
.
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal, krumplival együtt. A tésztát jól ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Karfiolhoz A karfiolt rózsáira szedjük, és egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, sózzuk és puhára, de nem szétesőre főzzük. A puhára főtt karfiolt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűrétegeztem amíg el nem fogyott minden,majd parmezánnál megszórtam a tetejét,fedett jénaiban sült,utolsó 5 percben a tetejét levéve rápirítottam a sajtot.Mivel a nyers hagyma enged...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, és kockára vagy karikára felvágjuk. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot apró kockára felvágva összekeverjük. A tarját kb. 2-3 cm hosszú csíkokra vágju...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű