-50 dkg kockára vágott sertéscomb vagy lapocka
-1 kg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
-3 gerezd fokhagyma
só,bors
-pirospaprika
-1 dl paradicsom püré
-1 vöröshagyma
-1 teáskanál őrölt kömény
-leveskocka
-pirosarany
-tejföl
A megtisztított zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós vizben puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük.
- 3 evőkanál olajon 1 fej nagyon apróra vágott vöröshagymát megpiritunk teszünk bele pirospaprikát és a felkockázott húst
- felengedjük vizel ,hogy ellepje
+1 leveskockát+a zúzott fokhagymát
-1 kávéskanál őrölt köményt
-paradicsompürét
-kevés pirosaranyat
-só
-fedő alatt 3/4 -ig puhára pároljuk
-ezután adjuk hozzá a zöldbabot
-ha megpuhult aki szereti tejföllel tálaljuk
.
A húst megforgatni, sütőben 220 fokon sütni, 1,5 óráig.
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA töltelékek elkészítése: Gyros Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább). A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk géppel vagy kézzel, majd 15 percre a fagyasztóba tesszük. Ha géppel gyúrjuk a tésztát (például dagasztófejjel), akkor is gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSertészsíron a felkockázott szalonnát üvegesre hevítjük, s rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Áthevítjük, kevés fűszerpaprikával megszórjuk, majd felengedjük víz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű