20 dkg rizs,
1 evőkanál paradicsompüré,
S dkg sajt,
só,
zsemlemorzsa;
a sütéséhez olaj,
A rizst a paradicsompürével, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, puhára főzzük, levét
elpárologtatjuk, majd a tűzről levéve belereszeljük a sajtot. Hagyjuk kihűlni, vizes kézzel kis
gombócokat formálunk belőle, és zsemlemorzsába hempergetve, bő forró olajban hirtelen
ropogósra sütjük. Sültekhez kitűnő körítés, de ha paradicsommártást készítünk hozzá, önálló
ételnek is tálalhatjuk.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, összevagdaljuk, sózzuk és feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi +1 ujjnyi. Nagyon puhára főzzük, levesszük a tűzről, nem öntjük le a főzővizet ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),, vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a lecsepegtetett kukoricakonzervet, öntsük rá a tejszínt és sózzuk meg. A hideg tejben keverük el a keményítőt, és ö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű