20 dkg rizs,
1 evőkanál paradicsompüré,
S dkg sajt,
só,
zsemlemorzsa;
a sütéséhez olaj,
A rizst a paradicsompürével, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, puhára főzzük, levét
elpárologtatjuk, majd a tűzről levéve belereszeljük a sajtot. Hagyjuk kihűlni, vizes kézzel kis
gombócokat formálunk belőle, és zsemlemorzsába hempergetve, bő forró olajban hirtelen
ropogósra sütjük. Sültekhez kitűnő körítés, de ha paradicsommártást készítünk hozzá, önálló
ételnek is tálalhatjuk.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Még melegen összetörjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a tojássárgát és a szerecsendiót. Ha szükség...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA burgonya héját alaposan megsikáljuk, és héjastól sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a még melegen áttört burgonyát (ez a meleg fog majd segíteni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd párold meg rajta az apróra vágott zöldségeket, sózd meg. Amikor minden szépen megpuhult, turmixold össze az egészet, ez a pép lesz a nokedl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk, esetleg lekeféljük, majd hosszában félbevágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a krumplikat, vágott felükkel felfelé. Megszórjuk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű