400gr darált hús ,2ek olaj, só ,bors ha van otthon egy csokor újhagyma ,400gr száraztészta ,200gr tejszines krémsajt ,300 ml húsalaplé , bazsalikom .
Forrósítsunk fel 1ek olajat piritsuk rajta a darált húst , sózzuk és borsozzuk meg . Közben főzzük ki a tésztát . A darált húshoz adjuk a hagymát pár percig együtt piritsuk majd forgassuk bele a krémsajtot felöntjük alaplével és összeforraljuk . A tésztát leszürjük, megolajozzuk , végül tegyük rá a darált húsos keveréket diszítsük bazsalikommal . Jó étvágyat !
Tejbegríz A tejből a búzadarából, cukorból, vanillincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított, egyben hagyott karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A vízből kiemeljük és hagyjuk teljesen leszáradni. A darált húst összekeverjük a finomra vágott, kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük "al dente" állagúra. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott...
Elkészítési idő: 30 perc+ sütés Nehézség: KönnyűFőzzük meg a tejberizst, és amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a mézet és a 2 dl tejszínt is. Így még krémesebb, lágyabb állagot kapunk. Ha elkészült, hagyjuk állni fél órát. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű