Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej káposzta
6 dl paradicsomlé
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 vöröshagyma
1 evőkanál só
bors
zsír
őrölt kömény
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit és a torzsát távolítsd el, majd mosd meg, és vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és a káposztával együtt tedd fazékba vagy lábosba. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd körülbelül 30 percig. Közben sózd, add hozzá a borsot és a köményt.
Ha a káposzta megpuhul, készítsd el a rántást. A zsírt olvaszd fel, tedd bele a lisztet, és kis lángon folyamatosan kevergesd, amíg zsemleszínű nem lesz. Akkor engedd fel a paradicsomlével, majd öntsd a káposztához. Addig kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Körülbelül tíz percig főzd még, közben cukrozd ízlés szerint. Feltéttel kínáld.
A káposztát nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben feltesszük párolni. Hozzáadjuk az őrölt köményt, és forrástól számítva kb. 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük. Közben egy másik l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat jó habosra verni és összekavarni a zöldségekkel. 175 fokos, előmelegített sütőben 40 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lecsóhoz a zsíron a szeletelt hagymát, fokhagymát és paprikát magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű