Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej káposzta
6 dl paradicsomlé
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 vöröshagyma
1 evőkanál só
bors
zsír
őrölt kömény
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit és a torzsát távolítsd el, majd mosd meg, és vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és a káposztával együtt tedd fazékba vagy lábosba. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd körülbelül 30 percig. Közben sózd, add hozzá a borsot és a köményt.
Ha a káposzta megpuhul, készítsd el a rántást. A zsírt olvaszd fel, tedd bele a lisztet, és kis lángon folyamatosan kevergesd, amíg zsemleszínű nem lesz. Akkor engedd fel a paradicsomlével, majd öntsd a káposztához. Addig kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Körülbelül tíz percig főzd még, közben cukrozd ízlés szerint. Feltéttel kínáld.
A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, majd leveszem a tűzről és piros paprikát teszek hozzá, összekeverem. Utána mehet a borsó és vissza a tűzre. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A vöröshagymát kockára vágjuk, és zsírban megpároljuk, , és gyorsan beletesszük a feldarabolt húsokat, meghintjük sóval,borsal, fél fövésig saját levében pároljuk. Akkor rátesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kb. 6 db 1,5 cm vékony, nagy tenyérnyi szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát fél centi vékonyan karikázzuk. Egy tepsit vajjal bőségesen kikenü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű