a tésztához:
200 g zabpehelyliszt
200 g fehér tönkölyliszt + 10 g a nyújtáshoz
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
35 g élesztő
2 db tojás
80 g eritrit
1 csipet só
150 g sütőmargarin
2 dl tej
a kakaós töltelékhez:
75 g zsírszegény, cukor nélküli kakaópor
100 g eritrit
40 g fahéjas xilit
a kenéshez 1 ek. olívaolaj
a megsült csigák locsolásához:
kb. 2 dl forró tej melyet ízlés szerint édesítünk xilittel vagy eritrittel
1. A liszteteket összekeverjük egy tálban.
2. Egy másik tálba belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a felmelegített tejet és az eritritet. Elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztkeverék 1/3-ad részét. Elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk.
3. Hozzákeverjük a felmelegített vajat, a tojásokat és a sót. Összekeverjük, dagasztjuk, gyúrjuk a tésztát.
4. Letakarva, meleg helyen 60 percig kelesztjük. (Én a sütőt használom, beállítva 30 C fokra kelesztő funkcióra).
5. Ha a tészta megkelt, akkor 3 milliméter vastag téglalapra nyújtjuk.
6. A kakaóport elkeverjük az édesítőszerekkel.
Egy szilikon ecset segítségével a kinyújtott tésztát megkenjük egyenletesen az olívaolajjal. Erre szórjuk rá az édesített kakaóport.
7. A tésztát a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, mint egy bejglit. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sülés közben szétnyílnak, így ne rakjuk egymáshoz túl közel.
További 30 percet kelesztjük 30 C fokos sütőben vagy meleg helyen. Ezután kezdjük csak el sütni 200 C fokos sütőben, légkeverést használva 25 percig. Ha tovább sütjük, akkor ropogós lesz a tészta és nem omlós.
8. A sütőből kivett csigákat egyből meg kell locsolgatnunk a forró, édesítőszeres tejjel, így puhák és szaftosak lesznek. Ezt egy szilikon ecset segítségével addig ismételjük meg, míg el nem fogy az összes tej.
Egy pohár meleg tejjel kiváló reggeli válhat belőle.
Én hűtőben tároltam egy műanyag dobozban, így még egy hét után is puha és finom volt.
1 darab (60 g) tartalmaz:
Energia: 162 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 7 g
1. A friss, szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, vízgőz felett, a robotgép legkisebb fokozatán kezdjük el felverni. Szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megál...
Elkészítési idő:pici golyókat gyúrunk belőle és lelapítjuk őket. 175°C-on 10 perc??
Elkészítési idő:A hozzávalókat összedolgozom, majd kanállal a forró olajba szaggatom. Porcukorral megszórom, lekvárt vagy boszorkányhabot kínálok mellé.
Elkészítési idő:A reggeli rántottáimat egy ideje szívesebben készítem tiszta tojássárgájával, mint egész tojással, így állandóan megmarad egy csomó fehérje, ami kiváló a ToTu – hoz, de egy ilyen c...
Elkészítési idő: