300 g csirkemell filé
120 g natúr joghurt + 20 g a tálaláshoz
1 tk. citromlé
1 tk. reszelt citromhéj
1 tk. reszelt gyömbér
só
őrölt fekete bors
morzsolt oregánó
2 tk. olívaolaj
300 g cukkini
1 csomó petrezselyemzöld
3 dl víz
1. A csirkemellet megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd besózzuk.
Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot a citromlével, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és gyömbérrel. Ebben a pácban alaposan átforgatjuk az előkészített húst, majd hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk.
2. A hűtőből kivéve kerámia serpenyőben, egy kevés olaj hozzáadásával, vagy grill rácson pirosasra sütjük.
3. Közben a cukkinit felkarikázzuk és sós vízben roppanósra főzzük. Ha a cukkini elérte a kívánt állapotot, akkor vegyük ki a vízből. Ezt a megmaradt sós vizet én a hús párolásához még felhasználtam. Amikor lepirult a hús, akkor felöntöttem egy kevés lével, majd elkevertem és lefedtem, így pároltam puhára a húst.
Az előfőzött cukkinik mindkét oldalát száraz serpenyőben átpirítottam, hogy ropogósabbak legyenek. Ha nem egy diétás ételről lenne szó, akkor ennél a pontnál következett volna egy kis forró vajban való átforgatás. E helyett citromlével locsoltam meg, hogy jobban rátapodjon a finomra vágott petrezselyem. A petrezselyemmel átforgattam és melegen tálaltam.
Sóval ízesített joghurttal locsoljuk még meg a tetejét.
1 adag tartalmaz:
Energia: 256 kcal
Fehérje: 41 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 7 g
A csirkemelleket egy kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe helyezzük. Megkenjük mustárral a tetejüket, ráhelyezünk mindegyikre 1 szelet sonkát, 1 lecsepegtetett ananászkariká...
Elkészítési idő:1. A kagylót és a rákot szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A csirkehúst megmossuk, lecsepegtetjük, a combokat félbe, a mellet 4 darabra vágjuk (A), kissé besózzuk. A sütőt előm...
Elkészítési idő: 1 ó