300 g csirkemell filé
120 g natúr joghurt + 20 g a tálaláshoz
1 tk. citromlé
1 tk. reszelt citromhéj
1 tk. reszelt gyömbér
só
őrölt fekete bors
morzsolt oregánó
2 tk. olívaolaj
300 g cukkini
1 csomó petrezselyemzöld
3 dl víz
1. A csirkemellet megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd besózzuk.
Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot a citromlével, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és gyömbérrel. Ebben a pácban alaposan átforgatjuk az előkészített húst, majd hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk.
2. A hűtőből kivéve kerámia serpenyőben, egy kevés olaj hozzáadásával, vagy grill rácson pirosasra sütjük.
3. Közben a cukkinit felkarikázzuk és sós vízben roppanósra főzzük. Ha a cukkini elérte a kívánt állapotot, akkor vegyük ki a vízből. Ezt a megmaradt sós vizet én a hús párolásához még felhasználtam. Amikor lepirult a hús, akkor felöntöttem egy kevés lével, majd elkevertem és lefedtem, így pároltam puhára a húst.
Az előfőzött cukkinik mindkét oldalát száraz serpenyőben átpirítottam, hogy ropogósabbak legyenek. Ha nem egy diétás ételről lenne szó, akkor ennél a pontnál következett volna egy kis forró vajban való átforgatás. E helyett citromlével locsoltam meg, hogy jobban rátapodjon a finomra vágott petrezselyem. A petrezselyemmel átforgattam és melegen tálaltam.
Sóval ízesített joghurttal locsoljuk még meg a tetejét.
1 adag tartalmaz:
Energia: 256 kcal
Fehérje: 41 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 7 g
A csirkemell filét vékony, nagyobb szeletekre vágom. Serpenyőben, olívaolajon sózom, borsozom, majd fehéredésig sütöm. Hozzáadom a zöldborsót, paradicsompürét, saláta hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kicsontozott csirkemellet vágd ujjnyi csíkokra. Tedd forró vajra, s kevergetve süsd, míg ki nem fehéredik. Ekkor add hozzá a zöldborsót, öntsd fel a tejszínnel, ízesítsd kevés pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felszeletelt csirkemellfiléket klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Fogjunk meg egy szelet húst, az egyik felére tegyünk mozzarellát, utána hajtsuk rá a másik felé...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: KönnyűA formát kibéleljük sütőpapírral. (vagy zsírozzuk, lisztezzük, vagy morzsázzuk, mert a sütőpapírra könnyen ráragad a sajt) A húst kisebb méretű, vékony szeletekre vágjuk, kicsit k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes