90 dkg csirkemell,
6 tojás,
6 ek. liszt,
6 ek. tejföl- legjobb az adalékmentes házi tejföl, melyet szintén a piacról tudunk beszerezni
30 dkg reszelt sajt,
saját fűszerkeverék- fokhagyma, paprika, rozmaring, majoránna, bors elegye
bors.
40 dkg császárszalonna
Magyaros étek- Csirkealagút
2014. augusztus 26., 09:56
Őseink szívesen fogyasztottak vadon élő és háziszárnyasokból készült étkeket.
Napjainkban a vadak helyett leginkább házi szárnyasokat sütjük-főzzük, mivel könnyen hozzá lehet jutni piacon, vagy őstermelőnél.
Hozzávalók 6 személyre:
90 dkg csirkemell,
6 tojás,
6 ek. liszt,
6 ek. tejföl- legjobb az adalékmentes házi tejföl, melyet szintén a piacról tudunk beszerezni
30 dkg reszelt sajt,
saját fűszerkeverék- fokhagyma, paprika, rozmaring, majoránna, bors elegye
bors.
40 dkg császárszalonna, mely magyar vágóhídról származik
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a saját fűszerkeverékkel és borssal megszórjuk, állni hagyjuk.
csirkealagutEzalatt a tojást felverjük, belekeverjük a lisztet, tejfölt, majd a sajtot.
csirkealagut2Egy közepesen mély őzgerincformát alufóliával kibélelünk, majd ráfektetjük a szalonnaszeleteket úgy hogy a széle kilógjon.
csirkealagut3A húst a tojásos masszába keverjük, a formába öntjük, ráhajtjuk a szalonnát és 1 óra alatt megsütjük.
csirkealagut4
csirkealagut5 Ekkor egy tepsibe borítjuk és pirítjuk még kb.: 15 percig.
A hagymát apróra vágjuk és kókuszzsíron megpirítjuk, majd a kockára vágott csirkemellet is hozzáadjuk esetleg pici fűszerrel tetszés szerint ízesítjük. A cukkini belsejét kikanala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőnek a párolt rizst készítjük el, az készül el legtovább. A rizst a kókuszolajon addig futtatjuk, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáöntünk dupla mennyiségű forró vizet, sózzuk és lef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágtam, fokhagymás olivaolajban kisütöttem sóval, borssal, korianderrel fűszereztem. Tejszínhez lime héjat reszeltem. Krumplit előfőztem. Ugyanebben a fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű