90 dkg csirkemell,
6 tojás,
6 ek. liszt,
6 ek. tejföl- legjobb az adalékmentes házi tejföl, melyet szintén a piacról tudunk beszerezni
30 dkg reszelt sajt,
saját fűszerkeverék- fokhagyma, paprika, rozmaring, majoránna, bors elegye
bors.
40 dkg császárszalonna
Magyaros étek- Csirkealagút
2014. augusztus 26., 09:56
Őseink szívesen fogyasztottak vadon élő és háziszárnyasokból készült étkeket.
Napjainkban a vadak helyett leginkább házi szárnyasokat sütjük-főzzük, mivel könnyen hozzá lehet jutni piacon, vagy őstermelőnél.
Hozzávalók 6 személyre:
90 dkg csirkemell,
6 tojás,
6 ek. liszt,
6 ek. tejföl- legjobb az adalékmentes házi tejföl, melyet szintén a piacról tudunk beszerezni
30 dkg reszelt sajt,
saját fűszerkeverék- fokhagyma, paprika, rozmaring, majoránna, bors elegye
bors.
40 dkg császárszalonna, mely magyar vágóhídról származik
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a saját fűszerkeverékkel és borssal megszórjuk, állni hagyjuk.
csirkealagutEzalatt a tojást felverjük, belekeverjük a lisztet, tejfölt, majd a sajtot.
csirkealagut2Egy közepesen mély őzgerincformát alufóliával kibélelünk, majd ráfektetjük a szalonnaszeleteket úgy hogy a széle kilógjon.
csirkealagut3A húst a tojásos masszába keverjük, a formába öntjük, ráhajtjuk a szalonnát és 1 óra alatt megsütjük.
csirkealagut4
csirkealagut5 Ekkor egy tepsibe borítjuk és pirítjuk még kb.: 15 percig.
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés ideje: 30 perc. Elkészítés menete: Roppant egyszerű dolgod van. A szárnyakat mosd át jó alaposan, majd tedd őket félre. Egy alkalmas tálkába törd bele a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához először kikeverjük az öntetet: összekeverjük a mandarin levét a chilszósszal (pl. Sriracha, vagy Tabasco), a mézzel, hozzáadjuk a reszelt mandarinhéjat, a reszelt gyömb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet sóv...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Nehéz