Rakott csirke
Hozzávalók 4 személyre:
Rakott csirke
Hozzávalók: 1,50 kg csirke, 1,50kg burgonya, egy evőkanál zsír, 5 dkg vaj, 4 dl tejföl, 2 tojássárgája, só, 1 tyúkhúsleveskocka szerecsendió
Előkészületi idő: 120 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:
Elkészítése: a csirkét feldaraboljuk gyengén besózzuk,a zsírban megfogatjuk fehéredésig és egy kevés vízzel puhára pároljuk. Közben megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk karikára vágjuk, és kivajazott, mély tűzálló edénybe ötjük. A burgonyát megsózzuk a tetejére tördeljük a vajdarabkákat. Befedjük a készre párolt csirkével, és ráöntjük a húsnak a zaftját is. A tejfölt 2 tojássárgájával és egy púpos mokkáskanál szerecsen dióval kikeverünk és a húsra egyenletesen ráöntjük. A sütőben addig sütjük míg a mártást a burgonya magában nem szívta, és a teteje szép rózsaszínűre nem pirult.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felkockázott húst is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapot a szószt ugyanúgy készítsd el mint a Paprikás csirkét. Én ehhez csak csirkemellet használok. Keverd össze a palacsinta tésztát és süsd ki őket. Ha kész vagy a paprikás...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűA bőrt a fej felőli részénél cérnával bevarrjuk. A tejben beáztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű