Rakott csirke
Hozzávalók 4 személyre:
Rakott csirke
Hozzávalók: 1,50 kg csirke, 1,50kg burgonya, egy evőkanál zsír, 5 dkg vaj, 4 dl tejföl, 2 tojássárgája, só, 1 tyúkhúsleveskocka szerecsendió
Előkészületi idő: 120 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:
Elkészítése: a csirkét feldaraboljuk gyengén besózzuk,a zsírban megfogatjuk fehéredésig és egy kevés vízzel puhára pároljuk. Közben megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk karikára vágjuk, és kivajazott, mély tűzálló edénybe ötjük. A burgonyát megsózzuk a tetejére tördeljük a vajdarabkákat. Befedjük a készre párolt csirkével, és ráöntjük a húsnak a zaftját is. A tejfölt 2 tojássárgájával és egy púpos mokkáskanál szerecsen dióval kikeverünk és a húsra egyenletesen ráöntjük. A sütőben addig sütjük míg a mártást a burgonya magában nem szívta, és a teteje szép rózsaszínűre nem pirult.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott húst hozzákeverjük és addig pirítjuk, míg feldobja a levét. A gombát leszűrjük és hozzákeverjük, fűszerezzük...
Elkészítési idő: 1 óraA csirkehúst megmossuk és egy zacskóba tesszük. A tejfölhöz keverjük a zúzott fokhagymát, a mustárt, az olajat és az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük. A húsra öntjük,...
Elkészítési idő: 1 óraA filét vékony szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és vajjal kikent tepsibe helyezzük .A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük .és a húsra halmozzuk...
Elkészítési idő: 30