Családireceptkönyv.hu

Csirkemáj mustárosan


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
3-6 evőkanál mustár (ízlés szerint)
6 evőkanál olíva vagy napraforgó olaj

Fűszerek:
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál majoranna
bors
TILOS sózni! Csak amikor már elkészült, akkor lehet!


Elkészítés:


1. Összekeverem a májat a fűszerekkel.
2. Majd a mustárt az olajjal összekeverve is hozzáteszem.
3. Teflon tepsiben alufóliával letakarva közepes lángon sütjük (150 fok).
4. 30 perc után megkeverjük .és még pár percig sütjük fólia nélkül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sózni csak akkor lehet, amikor már elkészült, mert különben megkeményedik a máj.
Bármilyen körettel, salátával könnyű, gyors étel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Tejszínes - zöldséges csirke
Tejszínes - zöldséges csirke

1. A húst közepes szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, oldalanként kb 4-4 percig. Ha kész - félretesszük. 2. A paradicsomot apró kockákra vá...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás fasírozott csirkecomb filéből
Gombás fasírozott csirkecomb filéből

A gombát a vöröshagymával egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön, majd ledaráljuk. Ledaráljuk a húst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemelles rizottó gombával és szalonnával
Csirkemelles rizottó gombával és szalonnával

A csirkemellet felkockázzuk és forró olíva olajba préselt fokhagymán megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Ha megsült akkor kivesszük és a felcsíkozott szalonnát is megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk