500 g csirkemell filé
olívaolaj
sült csirke fűszerkeverék (olyat válasszunk, amelyikben nincsen cukor)
víz
saláta-keverék (nálam Eisberg Bolero mix)
az avokádóöntethez:
3 db érett avokádó (legyen jó puha, különben nem tudunk vele dolgozni)
2 ek. natúr joghurt
½ lime leve
só
őrölt fekete bors
3 gerezd fokhagyma
fűszeres csirkemell:
1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és nagyobb darabokra (kb. 4 felé) vágjuk. Befűszerezzük a sült csirke fűszerkeverékkel.
2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és rátesszük a befűszerezett húst. A húsdarabok mindegyik oldalát magas hőfokon lepirítjuk, majd vízzel felöntjük és lefedve alacsony hőfokon teljesen puhára főzzük a húst. Közbe pótoljuk a vizet. Ha a csirkemell már puha, akkor két villa segítségével szedjük szét húst szálaira, cincáljuk szét. De fontos, hogy legyen alatta szaft is. Így lesz igazán ízletes a husi.
fokhagymás avokádóöntet:
1. Az avokádót kettévágjuk és belsejét egy kanál segítségével egy aprító vagy turmixgépbe kaparjuk.
2. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével.
3. Natúr joghurtot adunk hozzá. Ha öntetnek készítjük salátához, akkor kb. 2 ek. kell, de ha mártogatósnak készítjük, guacamole-ként, akkor egy evőkanál is elég (mely lehet tejföl is). A hígabb, öntet változatot tésztához is keverhetjük, mint a pesto lenne.
4. Fokhagymával ízesítjük, majd összeturmixoljuk, pépesítjük.
A saláta összeállítása:
Egy tányérba egy nagy marék salátát teszünk, erre halmozzuk rá az elkészült csirkemellet, melyet alaposan meglocsolunk a fokhagymás avokádóöntettel.
Egész egyszerűen dolgozd össze a hozzávalókat, és némi olívaolajjal keverd el őket, majd mehetnek is a húsokra.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemell filét felcsíkoztam, fehérborssal fűszereztem és készre sütöttem. 2. Közben a tejszínt összekevertem a reszelt füstölt sajttal és az apróra vágott pirított szalo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a lecsöpögtetett, kicsavart káposztát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk. A csirkemelleket hosszában fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű