Családireceptkönyv.hu

SALÁTA FŰSZERES CSIRKEMELLEL ÉS FOKHAGYMÁS AVOKÁDÓÖN


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 3-4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g csirkemell filé
olívaolaj
sült csirke fűszerkeverék (olyat válasszunk, amelyikben nincsen cukor)
víz
saláta-keverék (nálam Eisberg Bolero mix)

az avokádóöntethez:
3 db érett avokádó (legyen jó puha, különben nem tudunk vele dolgozni)
2 ek. natúr joghurt
½ lime leve

őrölt fekete bors
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


fűszeres csirkemell:

1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és nagyobb darabokra (kb. 4 felé) vágjuk. Befűszerezzük a sült csirke fűszerkeverékkel.

2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és rátesszük a befűszerezett húst. A húsdarabok mindegyik oldalát magas hőfokon lepirítjuk, majd vízzel felöntjük és lefedve alacsony hőfokon teljesen puhára főzzük a húst. Közbe pótoljuk a vizet. Ha a csirkemell már puha, akkor két villa segítségével szedjük szét húst szálaira, cincáljuk szét. De fontos, hogy legyen alatta szaft is. Így lesz igazán ízletes a husi.

fokhagymás avokádóöntet:

1. Az avokádót kettévágjuk és belsejét egy kanál segítségével egy aprító vagy turmixgépbe kaparjuk.

2. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével.

3. Natúr joghurtot adunk hozzá. Ha öntetnek készítjük salátához, akkor kb. 2 ek. kell, de ha mártogatósnak készítjük, guacamole-ként, akkor egy evőkanál is elég (mely lehet tejföl is). A hígabb, öntet változatot tésztához is keverhetjük, mint a pesto lenne.

4. Fokhagymával ízesítjük, majd összeturmixoljuk, pépesítjük.


A saláta összeállítása:
Egy tányérba egy nagy marék salátát teszünk, erre halmozzuk rá az elkészült csirkemellet, melyet alaposan meglocsolunk a fokhagymás avokádóöntettel.

SALÁTA FŰSZERES CSIRKEMELLEL ÉS FOKHAGYMÁS AVOKÁDÓÖN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöld fűszeres szószos csirke,
Zöld fűszeres szószos csirke,

A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell cukkinivel lerakva
Csirkemell cukkinivel lerakva

Szeleteld fel a csirkemellet, ízlés szerint fűszerezd és egy serpenyőben fehéredésig süsd elő. -Vágd karikákra a cukkinit, picit sózd be, és abban a serpenyőben, amiben elősütötte...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsóka
Töltött alsócombocskák
Töltött alsócombocskák

A csirkecombokat megmossuk, a bőrét ameddig tudjuk visszafejtjük.A húst a csonttal együtt lecsapjuk egy bárddal,vigyázva hogy ne sértsük meg a bőrt és a kis maradék csontot.A húst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk