1 kg csirkemell filé
1 evőkanál olívaolaj
sült csirke fűszersó
300 g spenót (fagyasztott is jó)
1,5 evőkanál zabpehelyliszt (glutén érzékenyeknek gluténmentes zabliszt vagy hajdinaliszt)
3 dl főzőtejszín (10%-os)
3 dl zöldségalaplé vagy víz
Köret:
basmati rizs
1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Ha friss spenóttal dolgozzunk, akkor szárát letépjük, megmossuk és darabokra vágjuk.
2.Tapadásmentes kerámia vagy teflon serpenyőt válasszunk a hús sütéséhez, olyat melyben a kevés zsiradék hozzáadása miatt nem fog leégni az étel. Forrósítsuk fel az olívaolajat a serpenyőben, majd tegyük rá a befűszerezett húst. Magas hőfokon fehéredésig pirítsuk, majd öntsünk rá egy kevés alaplevet, keverjük meg és, fedjük le úgy, hogy némi gőz még távozni tudjon. A párolást már alacsony hőfokon végezzük. Ha elpárolgott minden folyadék, akkor pirítsuk egy rövid ideig a húst, hogy pirosas szint kapjon, majd ismét öntsük fel alaplével és fedjük le. Ezt addig ismételjük, míg a hús meg nem puhul.
3. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk spenótot. Együtt pároljuk egy rövid ideig, úgy hogy a végén párologtassunk el róla minden folyadékot és kezdjük el lepirítani az egészet. Ekkor megszórjuk zabpehelyliszttel. Elkeverjük, és pár másodpercig pirítjuk vele, majd felöntjük tejszínnel. Jól elkeverjük el és kiforraljuk.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk kétfelé vágjuk, sózzuk. A lisztet összekeverjük a kukoricadarával és a keverékbe beforgatjuk a csirkeszárnyakat. Sütőpapírral bélelt tepsin mindkét...
Elkészítési idő: 45 percA húst felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük. 3-4 percen át sütjük, majd hozzáadjuk a gombát A főzőtejszínbe keverjük a mustárt és a rizslisztet. Simára keverjük, majd ho...
Elkészítési idő:A csirkemell szeletek fűszerezzük, majd a reszelt füstölt sajttal rétegezzük. Én őzgerinc formában készítettem. 45percig fóliával letakarva, 200 fokon sütöttem, majd fólia nélkül...
Elkészítési idő: