Családireceptkönyv.hu

Csirkevadas krumpli fánkkal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg csirkemell
5 sárgarépa
4 fehérrépa
1 egész zeller
mustár
1 kicsi tejföl
cukor
2 hagyma
olaj
1 citrom
3 babérlevél
só, bors
1 kg burgonya
2 erőleveskocka
1 kg liszt
3 tojás

Elkészítés:


A csirkét 4 egyforma szeletre vágjuk, majd forró olajon kisütjük.
Ugyanebbe a serpenyőbe cukrot teszünk, majd karamellizáljuk.
Ehhez a felszeletelt, megpucolt zöldségeket és a babérlevelet hozzáadjuk, majd vízzel felöntjük.
Sózzuk, borsozzuk, és citromlét teszünk hozzá.
Miután megfőtt, botmixerrel összekeverjük.
Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, majd simára keverjük.
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük, majd összetörjük.
Lisztet, tojást adunk hozzá, majd kis gumókra gyúrjuk és kilapítjuk. Végül forró olajon kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BACONBAN TEKERT PULYKA MELL
BACONBAN TEKERT PULYKA MELL

A hagymát felaprítottam és 1 ek olajon megdinszteltem,hozzáadtam a gombát és lesütöttem. Amikor már pirult,hozzáadtam az elkapart csirkemájat és 2-3 perc alatt átsütöttem. Ehhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Fasírt csibecomb filéből (paleo)
Fasírt csibecomb filéből (paleo)

A húst a zöldségekkel együtt ledaráltam, a fokhagymát külön reszeltem hozzá, hogy jó apró legyen. Fűszereztem, és hozzáadtam a tojásokat, alaposan összekevertem. Mivel túl lágynak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös borsós csirkeragu
Tejfölös borsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Sajtos hús
Csirkemell - Sajtos hús

1. A csirkemellet szeleteljük, jénai vagy más, sütőbe tehető edénybe tesszük, ráöntjük a sóval, áttört fokhagymával elkevert tejet. 2. Néhány órát áztatjuk, vagy egy éjszakára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk