menu

Családireceptkönyv.hu

Libamellfilé gombás, petrezselymes rizzsel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db libamell
1 db vöröshagyma
6 db gomba
30 g libazsír
1 db kis csokor petrezselyem
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál pirospaprika
4 dl pohár jázmin rizs
6 dl pohár víz
A pácléhez:
1 liter alaplé (zöldséglevesből)
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
0,5 dl borecet

Elkészítés:


A zöldséglevesemből egy kuktába átszűrtem 1 liternyit. Felforraltam. Babérlevelet, szeletelt (vagy zúzott is lehet) fokhagymagerezdeket, sót és borecetet tettem bele. 5 percig forraltam.
Előtte már előkészültem a libamellel. Zsírját bekockáztam, ügyeltem, hogy a húst ne vágjam be.
A libamelleket ízlés szerint sóztam, borsoztam. Zsírjára téve kisütöttem. Miután szép pirosra sültek a libamellek, az elkészült forró alaplébe, páclébe tettem. A kinti hideget kihasználtam, fél napot pihent a teraszon. A libamellek kisült zsírját egy jénai edénybe tettem. Zsírjával lefordítva helyeztem rá a pácléből kivett húsokat és 220 C-os sütőben 20 percig sütöttem.
Közben elkészült a rizs. 2 pohár rizshez másfélszer annyi vizet tettem. A rizs forrásig puhult. Utána párájában még 10 percig. Utólag sóztam.
Libazsíron megpirítottam először a hagymát, majd a gombát. Fűszereztem. Az elkészült rizsre halmoztam a hagymás gombát és a frissen vágott petrezselyemzöldet.
A sütőből kivett húst 10 percig állni hagytam. Utána felszeleteltem, hagymás, gombás rizzsel tálaltam.

Libamellfilé gombás, petrezselymes rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Tejszínes csirkemell
Tejszínes csirkemell

Reszeld le a sajtot. A csirkemellet szeld fel vékony szeletekre. Egy tálkába készíts lisztet, másikba verj fel egy tojást (vagy kettőt, amennyit felvesz majd, de zömmel elég az egy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Szecsuáni sült csirkemell
Szecsuáni sült csirkemell

A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, a fokhagymát vágjuk apróra. Egy wokba (vagy serpenyőbe) öntsük...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Csirkés taco
Csirkés taco

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük a sajtot (finom lyuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Illatos-omlós csirkemell másképp
Illatos-omlós csirkemell másképp

A csirkemell-filéket fél cm vastag szeletekre vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük. A keményítőt simára keverjük a vízzel, beleforgatjuk a csirkemelleket. Legal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk