2 db libamell
1 db vöröshagyma
6 db gomba
30 g libazsír
1 db kis csokor petrezselyem
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál pirospaprika
4 dl pohár jázmin rizs
6 dl pohár víz
A pácléhez:
1 liter alaplé (zöldséglevesből)
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
0,5 dl borecet
A zöldséglevesemből egy kuktába átszűrtem 1 liternyit. Felforraltam. Babérlevelet, szeletelt (vagy zúzott is lehet) fokhagymagerezdeket, sót és borecetet tettem bele. 5 percig forraltam.
Előtte már előkészültem a libamellel. Zsírját bekockáztam, ügyeltem, hogy a húst ne vágjam be.
A libamelleket ízlés szerint sóztam, borsoztam. Zsírjára téve kisütöttem. Miután szép pirosra sültek a libamellek, az elkészült forró alaplébe, páclébe tettem. A kinti hideget kihasználtam, fél napot pihent a teraszon. A libamellek kisült zsírját egy jénai edénybe tettem. Zsírjával lefordítva helyeztem rá a pácléből kivett húsokat és 220 C-os sütőben 20 percig sütöttem.
Közben elkészült a rizs. 2 pohár rizshez másfélszer annyi vizet tettem. A rizs forrásig puhult. Utána párájában még 10 percig. Utólag sóztam.
Libazsíron megpirítottam először a hagymát, majd a gombát. Fűszereztem. Az elkészült rizsre halmoztam a hagymás gombát és a frissen vágott petrezselyemzöldet.
A sütőből kivett húst 10 percig állni hagytam. Utána felszeleteltem, hagymás, gombás rizzsel tálaltam.
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő:1. A húst felkockázzuk. 2. Egy tálba összekeverjük a bunda hozzávalóit. /liszt , víz , olaj, só tojás, sütőpor /, Beleforgatjuk a csirke mellet és kisütjük . 3. Közben elkészí...
Elkészítési idő:sirkecomb 60 dkg csirke alsócomb ("dobverő") csirke fűszersó ízlés szerint 1 késhegynyi dijoni mustár (combonként) fekete bors ízlés szerint só ízlés szerint 1 ek libazsír (e...
Elkészítési idő: