Családireceptkönyv.hu

Libamellfilé gombás, petrezselymes rizzsel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db libamell
1 db vöröshagyma
6 db gomba
30 g libazsír
1 db kis csokor petrezselyem
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál pirospaprika
4 dl pohár jázmin rizs
6 dl pohár víz
A pácléhez:
1 liter alaplé (zöldséglevesből)
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
0,5 dl borecet

Elkészítés:


A zöldséglevesemből egy kuktába átszűrtem 1 liternyit. Felforraltam. Babérlevelet, szeletelt (vagy zúzott is lehet) fokhagymagerezdeket, sót és borecetet tettem bele. 5 percig forraltam.
Előtte már előkészültem a libamellel. Zsírját bekockáztam, ügyeltem, hogy a húst ne vágjam be.
A libamelleket ízlés szerint sóztam, borsoztam. Zsírjára téve kisütöttem. Miután szép pirosra sültek a libamellek, az elkészült forró alaplébe, páclébe tettem. A kinti hideget kihasználtam, fél napot pihent a teraszon. A libamellek kisült zsírját egy jénai edénybe tettem. Zsírjával lefordítva helyeztem rá a pácléből kivett húsokat és 220 C-os sütőben 20 percig sütöttem.
Közben elkészült a rizs. 2 pohár rizshez másfélszer annyi vizet tettem. A rizs forrásig puhult. Utána párájában még 10 percig. Utólag sóztam.
Libazsíron megpirítottam először a hagymát, majd a gombát. Fűszereztem. Az elkészült rizsre halmoztam a hagymás gombát és a frissen vágott petrezselyemzöldet.
A sütőből kivett húst 10 percig állni hagytam. Utána felszeleteltem, hagymás, gombás rizzsel tálaltam.

Libamellfilé gombás, petrezselymes rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ínyenc csirkeragu
Ínyenc csirkeragu

A csirkemellet és a zöldségeket csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk először a ceruzababot majd a paprikát, pór...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Citromos csirke a sütőből
Citromos csirke a sütőből

A húst megmossuk és átkenjük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe tesszük. Ráöntjük a bort, adunk hozzá 1,5 dl vizet. A zúzott fokhagymát, a fűszereket és a vékonyra karikázo...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis csirke
Tepsis csirke

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. 2. Egy nagyobb tálban keverd össze az olajat a fűszerekkel, a citrom és a narancs levével, illetve a mézzel. 3. A megtisztított és alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos kijevi csirke
Sajtos kijevi csirke

A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában bevágjuk mindet, és szétnyitjuk. A szeleteket leterítjük folpakkal, és kissé kiklopfoljuk. A közepükre halmozzuk a sajtkré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk