1 kg csirkemell
1 doboz kukorica
2 dl főző tejszín
só
bors
kakukkfű
liszt
kevés tej
fokhagyma
A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem és serpenyőben kissé megpirítom, hogy a nedvessége elfőljön.
A tejszínt 2 evőkanál lisztel és kb. 1 dl tejjel elkeverem, teszek hozzá kb. 1 teáskanál kakukkfüvet és ízlés szerint sót, borsot.
A csirkemellet a kukoricával összekeverem és egy hőálló tálba rakom.
A tejszínes keveréket ráöntöm a kukoricás csirkemellre.
A tetejére sajtot reszelek és 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöm.
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A karfiolt apró rózsákra szedjük, megmossuk. Felforraljuk a vizet, a sóval, a citromlevével, valamint a babérlevéllel ízesítjük. Beledobj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst kisebb kockákra felvágjuk, az összekevert pácot ráöntjük, majd jól elkeverjük. Félre tesszük pihenni. Közben egy wok serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd ollóval vékon...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű