1 kg csirkemell
1 doboz kukorica
2 dl főző tejszín
só
bors
kakukkfű
liszt
kevés tej
fokhagyma
A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem és serpenyőben kissé megpirítom, hogy a nedvessége elfőljön.
A tejszínt 2 evőkanál lisztel és kb. 1 dl tejjel elkeverem, teszek hozzá kb. 1 teáskanál kakukkfüvet és ízlés szerint sót, borsot.
A csirkemellet a kukoricával összekeverem és egy hőálló tálba rakom.
A tejszínes keveréket ráöntöm a kukoricás csirkemellre.
A tetejére sajtot reszelek és 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöm.
A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük és 25 percen át sütjük. A mézet és a curryt összekeverjük és átkenjük vele a húsokat, majd további 15 percen át süt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd közepes darabokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, majd ugyanebben a vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a megtisztí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés A csirkemellet szeletekre vágjuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. 2. lépés Egy kis olajban megsütjük a csirkemellet 3. lépés Egy edény aljába rakunk egy kis lecsót m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű