1 kg csirkemell
1 doboz kukorica
2 dl főző tejszín
só
bors
kakukkfű
liszt
kevés tej
fokhagyma
A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem és serpenyőben kissé megpirítom, hogy a nedvessége elfőljön.
A tejszínt 2 evőkanál lisztel és kb. 1 dl tejjel elkeverem, teszek hozzá kb. 1 teáskanál kakukkfüvet és ízlés szerint sót, borsot.
A csirkemellet a kukoricával összekeverem és egy hőálló tálba rakom.
A tejszínes keveréket ráöntöm a kukoricás csirkemellre.
A tetejére sajtot reszelek és 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöm.
A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A hússzeleteket sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem. 2. A gyrosnyársra húzom egymás után szépen...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz