2 kg csirke zúza
4 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál zsír
2 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
só bors vagy delikát ízlés szerint
2 teás kanál piros paprika
2 teás kanál füstölt paprika
5 db babérlevél
1/2 teás kanál őrölt kömény
1 mokkáskanál majoránna
4-5 teás kanál pörkölt fűszerkeverék
3 evőkanál paradicsom püré
Szárított petrezselyem metélőhagyma
Köret:
250 g( 8 )tojásos tarhonya
A zúzát megmossuk alaposan tisztítsuk meg majd szeleteljük fel.
A hagymát kockára vágjuk zsíron dinszteljük meg,rárakom a piros paprikát nagyon kicsit pirítom a paprikát nehogy keserű legyen,hozzáadom a többi fűszert kockázott paradicsomot,apróra vágott fokhagymát,kevés vizet öntök hozzá.Fedő alatt puhára főzöm 1,5-2 óra ha már megpuhult a zúzánk leveszem a fedőt és sűrűre főzöm.
A tarhonyához egy lábasba olajat öntök beleöntöm tarhonyát,lepirítjuk tetszés szerint.Majd öntsük fel kétszeres mennyiségű hideg vízzel.Forraljuk lassú tűzön,és időként megkeverve főzzük puhára.
Füstölt szalonnával is lehet készíteni,lepirítom zsírjára és úgy adom a többi fűszert,zúzát hozzá.
A tésztához 500 g karfiol 100 g szezámliszt 20g utifűmaghéj 1 ek libazsír 1 kávéskanál só A morzsához 1 ek libazsír szezámmag egy kevés liszttel összekeverve 100 g sül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, felszeletjük, majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal és megsózzuk. Elkészítjük a paradicsommártást. Felaprítjuk a lila hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük, egy őzgerincformát vékonyan kikenünk zsírral. A megtisztított csirkét apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük és meghintjük sóval. A tejfölt simára keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pirítsd meg a sárgaborsóz, koriander magot és chilit egy kis serpenyőben közepes lángon, időnként megrázva a serpenyőt, addig amíg a borsó pedig vöröses-barna, a koriander illat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes