3 ciocanele
50g unt
170g gorgonzola dulce
sare
600ml apa
Pulpele se curata daca e necesar, se spala, se sterg si se pun deoparte.
Mai apoi, intr-o tigaie, se pune untul. Cand acesta e topit, se pun pulpele.
Acestea se lasa la prajit pe ambele parti, cateva momente, pana prind o culoarea aurie. Dupa care se pun 200 ml apa si se lasa sa fiarba, iar cand scade apa, se mai pun 200 ml de apa, dupa se mai pun 200ml apa.
Eu am folosit doar 600ml apa, deoarece carnea era frageda, dar daca carnea voastra e mai tare, puneti mai multa apa, pana cand e moale.
Ultima data cand se pune apa, aceasta se lasa sa scada, de jumatate si mai apoi se pune gorgonzola.
Se mai lasa cateva momentele tigaia pe foc, pana gorgonzola s-a topit, iar carnea s-a "fiert" in sos.
A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felen...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és paprikát kockára vágom és a zsíron megdinsztelem. Rádobom a megtisztított csirkemell csíkokat vagy a szárnytöveket, sózom, borsozom, megszórom zsályával, oregánó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húsokat jól megmossuk és egy tányérra tesszük. A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, átkenjük vele a húsokat. Ha a combokon a bőr is rajta marad, akár alá is...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat aprítom, a gombát darabolom, a krumplit, paradicsomot, uborkát szeletelem. A krumplit félig megfőzöm. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rárakom a com...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű