menu

Családireceptkönyv.hu

Lábosos csirke/Majorannás csirke 🍗


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A csirke hozzávalói:
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 500 g csirkecomb
- 250 g csirkezúza
- 500 g csirkemáj
- fél teáskanál pirospaprika (ez opcionális)
- só
- bors
- majoranna
- kb. 300 ml sör

A majorannás rizs (kása) hozzávalói:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- olaj
- só
- majoranna (ízlés szerint)

Elkészítés:


👉A hagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk. 👉Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a csirkecombot és a megtisztított csirkezúzát.
👉Hozzáadjuk a sör kb. felét és párolni kezdjük. Közben ha szükséges pótoljuk alatta a sört.
👉Ha már szinte puha a hús és a zúza, hozzáadjuk a csirkemájat is és kb. 15-20 perc alatt készre főzzük.
👉A rizst az olajon pirítani kezdjük. Közben sózzuk, és ha minden szem kifehéredett hozzáadjuk a vizet és a majorannát is.
👉Alacsony lángon (az én főzőlapom 9 fokozatú és 3-s fokozaton szoktam párolni), fedővel lefedve, puhára pároljuk.

Lábosos csirke/Majorannás csirke 🍗

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Sajtos-tejfölös csirkemell
Csirkemell - Sajtos-tejfölös csirkemell

1. A kiklopfolt sózott csirkemelleket paprikás lisztbe megforgatjuk, kisütjük serpenyőben és egymás mellé tesszük tepsibe. 2. Ezután teszünk rá bőséggel tejfölt és sajtot, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ázsiai kung pao csirke mell
Ázsiai kung pao csirke mell

A húst kisebb kockákra felvágjuk, az összekevert pácot ráöntjük, majd jól elkeverjük. Félre tesszük pihenni. Közben egy wok serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd ollóval vékon...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sült csirke fűszeres- szezámmagos újburgonyával
Sült csirke fűszeres- szezámmagos újburgonyával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemáj - Csirkemájjal töltött gomba
Csirkemáj - Csirkemájjal töltött gomba

1. Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe dobom, és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd lecsöpögtetem és kihűtöm. 2. Közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk