A csirke hozzávalói:
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 500 g csirkecomb
- 250 g csirkezúza
- 500 g csirkemáj
- fél teáskanál pirospaprika (ez opcionális)
- só
- bors
- majoranna
- kb. 300 ml sör
A majorannás rizs (kása) hozzávalói:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- olaj
- só
- majoranna (ízlés szerint)
◾️A hagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a csirkecombot és a megtisztított csirkezúzát.
◾️Hozzáadjuk a sör kb. felét és párolni kezdjük.
◾️Közben, ha szükséges pótoljuk alatta a sört.
◾️Ha már szinte puha a hús és a zúza, hozzáadjuk a csirkemájat is és kb. 15-20 perc alatt készre főzzük.
A majoránnás rizs (kása) hozzávalói:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- olaj
- só
- majoránna (ízlés szerint)
Köretként mi a legjobban, a majoránnával fűszerezett rizst (kását) szeretjük hozzá, de párolt rizzsel, rizibizivel vagy akár tésztával is tálalhatjuk.
A csirkemell filéket vastagabb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és kicsit megsózzuk. A szeletelt bacont centis csíkokra vágjuk, és serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd hűlni hagy...
Elkészítési idő:A csirke melleket szeletekre vágjuk,majd negyedeljük. A szalonna szeleteket tűz álló edény aljára fektetjük és rá rakjuk a kissé ki veregetett, sóval borssal meg szórt és lisztbe...
Elkészítési idő: 1 óra- csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet. Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát. --A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozz...
Elkészítési idő: 1ora