4 db egész csirkecomb,
1 kg burgonya,
pirospaprika,
bazsalikom,
oregánó,
só,
bors.
A csirkecombokat megmossuk majd ketté vágjuk (hagyhatjuk egészben is). A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük, majd fűszerezzük a csirkecombokat pirospaprikával, bazsalikommal, oregánóval, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy tepsibe belehelyezzük a burgonyát, majd rátesszük a csirkecombokat, öntsünk alá annyi vizet (vagy húsleves alaplét), hogy a burgonyát ellepje és előmelegített sütőben, 190 fokon sütni kezdjük. Sülés közben ha szükséges még öntsünk alá vizet, nagyjából 40 perc alatt el is készül. Az elkészült ételt melegen fogyasztjuk bármilyen salátát, savanyúságot kínálhatunk mellé.
A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gyros fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük. Ezután felaprítjuk a lila hagymát, a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű