menu

Családireceptkönyv.hu

Őzgerincben sült baconös gombás sajtos csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé
60 dkg gomba (lehet több is)
1 hagyma
kevés olaj
20 dkg füstölt sajt reszelve
1 csokor petrezselyem
4 púpos evőkanál tejfel
3 evőkanál liszt
2 tojás
1 kk törött bors
1 mk chili por
1 kk. fokhagyma granulátum (opcionális)
30 dkg bacon

Elkészítés:


A csirkemell filét megmosom és felkockázom.
A gombát és a hagymát megtisztítom, szokásos módon felaprózom.
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a felvágott gombát, nagyon pici vizet és egy 1/2 húsleves kockát adok hozzá és ízlés szerint borsot. Teljesen elfőzöm a levét. Hagyom kihűlni.
A tejfölt, lisztet, reszelt füstölt sajtot, 2 egész tojást, fűszereket összekeverem, szükség szerint sózóm, majd beleteszem a kihűlt gombát és a felaprózott csirkemellet. Összekeverem alaposan. Frigóba teszem, amíg elkészítem az őzgerinc formákat, közben bekapcsolom a sütőt 180°-ra.
Két őzgerinc formát béleljünk ki bacon szeletekkel. Ha a formám nem teflon bevonatos, akkor kivajazom a formát és beszórom prézlivel, és csak ezután kezdem kibélelni a bacon csíkokkal.
A bacon csíkok átfedésben legyenek, és lógjanak túl a formán, hogy visszahajtva majd befedjék a belső részt. Ha elkészültünk, elosztjuk a 2 őzgerinc formában a masszát, ás ráhajtjuk a forma oldalán túllógó bacon szeleteket, hogy mindenhol fedve legyen.
Előkészítek egy nagy gáztepsit, arra helyezem rá a 2 őzgerinc formát, hogy felfogja a sütés közben esetlegesen kicsurgó lét.
40 percig sütöm 180°-on, majd kiborítom a tepsire a két formábn sült húst, a hőmérsékletet 220°-ra emelem és 15 percre visszatolom a sütőbe.
Csak hidegen szeletelhető szépen!

Trükkök, tippek, praktikák:


A gáztepsire is ajánlatos sütőpapírt tenni az őzgerinc formák alá.

Őzgerincben sült baconös gombás sajtos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült kacsa párolt káposztával
Sült kacsa párolt káposztával

A kacsát alkatrészeire szedjük, a bőrét beirdaljuk (hogy kisüljön a zsírja), majd bedörzsöljük majorannával, borssal, sok sóval. -A darabokat bőrével lefelé egy tepsibe rakjuk, al...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Közepes
share
Csirkemell - Fűszeres csirke sajtos gombamártással
Csirkemell - Fűszeres csirke sajtos gombamártással

1. A vékonyra szeletelt csirkemellet só-bors-delikát-paprika keverékével megszórjuk, majd kevés olajban megsütjük. 2. A gombát feldaraboljuk, olajban megpároljuk. 3. Tejszí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldséges csirkefasírt
Zöldséges csirkefasírt

A zöldségeket lereszeljük, kinyomkodjuk őket, hogy kiengedjék a levüket és egy tálba tesszük. A húst is hozzáadjuk, majd a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk