Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

CSIRKECOMBOK TEPSIBEN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg hús (csirke felső comb, vagy bármi más)
• 8 dkg liszt
• 1-1 mokkáskanál bors és majoránna,
• késhegynyi kömény
• 1-1 teáskanál pirospaprika és só
• néhány gerezd fokhagyma
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 5 dl tejföl
• 10-15 dkg reszelt füstölt sajt
• 8 evőkanál olaj, +olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:


A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott, vagy préselt fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a vöröshagymát, ráhintjük a sajtot, végül a tejfölt az olajjal összekeverve ráöntjük a húsra. A tepsire alufóliát teszünk, és előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd fólia nélkül további 5-10 percet pirítjuk

CSIRKECOMBOK TEPSIBEN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Felvágott sonkaprés nélkül
Felvágott sonkaprés nélkül

Magunk is készíthetünk otthon sonkát, sokkal egyszerűbben, mint gondolnánk. A házilag készült sonkában, azon túlmenően, hogy tudjuk, mit tartalmaz, az a legjobb, hogy ízlésünknek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csirkemell - Sajtos, rizzsel rakott csirke
Csirkemell - Sajtos, rizzsel rakott csirke

1. A rizst a szokásos módon készre főzzük. 2. A csirkemelleket megszórjuk a grill fűszerkeverékkel, majd kevés olajon elősütjük. 3. Kiszedjük az olajból, és tűzálló tálba v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Baconbe göngyölt gombás csirkemell
Baconbe göngyölt gombás csirkemell

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral. A fokhagymát kis szeletkékre vágjuk, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkés-gombás rizottó
Csirkés-gombás rizottó

Megpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgy főni fog a saját levében, nem pirulni. Megmossuk, megszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk