Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

CSIRKECOMBOK TEPSIBEN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg hús (csirke felső comb, vagy bármi más)
• 8 dkg liszt
• 1-1 mokkáskanál bors és majoránna,
• késhegynyi kömény
• 1-1 teáskanál pirospaprika és só
• néhány gerezd fokhagyma
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 5 dl tejföl
• 10-15 dkg reszelt füstölt sajt
• 8 evőkanál olaj, +olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:


A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott, vagy préselt fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a vöröshagymát, ráhintjük a sajtot, végül a tejfölt az olajjal összekeverve ráöntjük a húsra. A tepsire alufóliát teszünk, és előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd fólia nélkül további 5-10 percet pirítjuk

CSIRKECOMBOK TEPSIBEN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sült csirkecomb zöldfűszeres túrógombóccal
Sült csirkecomb zöldfűszeres túrógombóccal

A megtisztított csirkecombokat bedörzsöljük a lereszelt fokhagyma és egy kevés só keverékével, majd a hűtőbe rakjuk 30 percre. Ezután a húsokat egy olajjal kikent sütőtálba tesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-gombás pulykaszelet
Sajtos-gombás pulykaszelet

A húst felszeleteljük egy kicsit megklopfoljuk, de nem kell vékonyra, beborsozzuk és olíva olajjal meglocsoljuk, rátesszük a zöld fokhagymaszárat, jól beleforgatjuk az olajba és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sült csirke tejszínes zöldségraguval
Sült csirke tejszínes zöldségraguval

A zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkét is és 3-4 percen át pirítjuk. Ezt követően szűrőkanállal á...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
BORSÓS CSIRKETOKÁNY
BORSÓS CSIRKETOKÁNY

A vöröshagymát és a csirkemellet felkockázom. Kevés olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a húst, megsózom és borsozom, és együtt párolom a hús kifehéredéséig. Ezután hozzáadom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk