Családireceptkönyv.hu

Sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 liter tej
500 gramm tehéntúró
60 gramm vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:


A tehéntúrót alaposan daraboljuk össze tiszta kézzel, vagy villával. Tegyük egy tiszta edénybe, és töltsük hozzá a tejet. Lassú tűzön kevergessük, amikor el kezd forrni gyorsan vegyük le. Szűrjük le egy tiszta géz rongyon egy másik edénybe. Adjuk hozzá a vajat, a sót, és a szódabikarbónát. Tegyük vissza a tálat a tűzre, és egy habverővel óvatosan kevergessük, kb. tíz percen keresztül. A massza krémes kell legyen, a nagyobb darab sajtokat is próbáljuk teljesen szétdolgozni benne. Hagyjuk nagyon alacsony lángon addig, amíg a sajt elolvad, és elválik az edénytől. Amikor homogén massza lesz belőle öntsünk egy nagyobb, és egy kisebb, vagy akár három kisebb formába. De akár egy téglalap alakú tálcába is önthetjük, és mikor kész van, akkor daraboljuk csak fel. Tegyünk rá egy műanyag borítást, majd tegyük a hűtőbe, vagy, ha kint elég hideg van, akkor a teraszra. Hagyjuk 1-2 napig így, míg a megkeményedik, a megfelelő állagú lesz. Ezután szeletelhetjük, de reszelhetjük is. Ha sósabban szeretjük, akkor egy kevés juh tejet is adhatunk hozzá. De akár tehetünk hozzá fűszernövényeket is. Az egyik legízletesebb, amit biztosan nem lehet elrontani, és sokan szeretik, az a köménymagos sajt. Kezdhetjük ezzel a kísérletezést.

Trükkök, tippek, praktikák:


segíthetek.blog.hu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
spenót fajtái Spenótkörkép: vas, nitrit, oxálsav
spenót fajtái Spenótkörkép: vas, nitrit, oxálsav

Az oxálsav veszélyei Az, hogy az oxálsav megnehezíti a spenótban lévő vas felszívódását, csak az egyetlen hátránya: ez nemcsak a vasat, hanem a kalciumot is megköti, amiért túlz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krumplipizza
Krumplipizza

Egy mély tálban elkeverjük a tojást és a tejszínt, ebbe reszeljük a meghámozott krumplit. Sózzuk, és olajjal vagy vajjal kikent tepsibe öntjük, egyenletesre simítjuk, és megsütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsos burgonyalepény
Húsos burgonyalepény

Az összes burgonyát finomra reszeljük, majd hagyjuk állni. Összekeverjük a darált sertés- és marhahúst a tejjel és a tojással. A burgonyából kinyomkodjuk a nedvességet, majd a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Püspökkenyér üvegben
Püspökkenyér üvegben

Az első és a második réteg hozzávalóit keverd össze, majd a rétegeket egymás után, a fenti sorrendben helyezd el egy szép üvegben. Ezután díszítsd fel az üveget, majd nyomtasd ki,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk